• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir hücreden diğer hücreye veri aktarma

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Merhaba,
Arkadaşlar sizlerden bir konuda yardımınızı istiyorum. Bir ödeme tablom var. Ektede göreceğiniz gibi projeksiyonda duran ödemeler günü geldiğinde otomatik olarak gerçekleşme hücresine geçsin istiyorum. Bu işlem yapıldığında mümkünse o tarih ve ilgili satır renk versin. Yardımcı olursanız sevinirim. Mümkünse tabii. Şimdiden emeğinize sağlık.

Ekli dosyalar

Gerçekleştikten sonra değeri VALUE hale getirmelisiniz

Ekli dosyalar

teşekkürler elinize emeğinize sağlık. Ama benim istediğim biraz daha farklı. Projeksiyonda duran tutar günü geldiğinde gerçekleşmeye kaysın. Tutar gerçekleşmede duracak ama projeksiyondan kendini otomatik silecek. BÖyle birşey mümkün mü acaba.

C5:C12 hücrelerini seçin ve koşullu biçimlendirmeden yeni kural olarak aşağıdaki formülü ekleyin:

Kod:
=$B5<=BUGÜN()
Daha sonra biçim ayarından hücre dolgusunu istediğiniz renk yapın, yazı tipi rengini de aynı renk yapın.

Bu durumda tarih bugünle aynı veya daha küçükse tutar hücresinin rengi değişecek, yazı tipi de dolguyla aynı renk olduğu için hücrede sayı olsa da boşmuş gibi görünecektir.

D5 hücresine ise aşağıdaki formülü yazıp aşağıdaki hücrelere kopyalarsanız tarihi bugüne eşit veya küçük olanlar gerçekleşme hücresine yazılır:

Kod:
=EĞER(B5<=BUGÜN();C5;"")

Bunları yaptığınızda gerçekleşme hücresindeki değer istediğiniz gibi silinemeyecektir maalesef, zaten bunu normal fonksiyonlarla yapmak imkansız. Sadece orda yazan sayı görünmeyecektir.

Paylaşım için teşekkürler. Düşünceniz güzel lakin projeksiyondaki verilerin günü geldiğinde silinmesi gerekiyor. Çünkü başka tablolarda projeksiyon üzerinden hesaplama yapıyor. Yani Projeksiyonda tutar olmaması gerekiyor. Bu nedenle gerçekleşmeye geçen tutar projeksiyondan silinmeli. Böyle bir şey mümkün mü acaba.

Bir dügme ekleyip aşagıdaki kodu yazarmısınız.

Private Sub CommandButton1_Click()
If Range("c" & i).Value = "0" Then
Range("c" & i).Value = "0"
Else
If Range("b" & i).Value = Date Then
Range("d" & i).Value = Range("c" & i).Value
Range("c" & i).Value = "0"
End If
End If

End Sub

teşekkür ederim. Lakin excel bilgim maalesef dediklerinizi yapacak kadar değil. Mümkünse siz gönderdiğim excel sayfasına yapabilirmisiniz.

Merhaba,

Ben bir dosya oluşturmak istiyorum. İstediğim dosyanın ilk sayfasında yer alan veriler
a1-b1-c1-d1-e1 hücrelerinde yazılan verileri e1 hücresinde Tamamlandı yazdığında ikinci sayfaya atsın.

Bunu nasıl yapabilirim?

Teşekkürler,

Merhaba,

Ben bir dosya oluşturmak istiyorum. İstediğim dosyanın ilk sayfasında yer alan veriler
a1-b1-c1-d1-e1 hücrelerinde yazılan verileri e1 hücresinde Tamamlandı yazdığında ikinci sayfaya atsın.

Bunu nasıl yapabilirim?

Teşekkürler,

Muhtemelen E1 hücresinde Tamamlandı değil F1 hücresinde Tamamlandı yazacak?

ALT+F11 tuşlayıp Sayfa1 e 2 defa clickleyip aşağıdaki kodu gelen alana yapıştırın.

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Range("f1").Value = "Tamamlandı" Then
Sheets("Sayfa2").Select
End If

End Sub

Eğer F1 değilde gerçekten E1 ise kod içerisinde yazan F1 yazısını E1 olarak değiştiriniz.

Peki alt satırlarda da aynı şekilde devam eden seriler olacak. yani sadece f1 değil f2-f3 alanlarında da tamamlandı yazabilir.

Bu verileri alıp bir sonraki sayfaya gönderip ilk sayfadan da silinmesi mümkün müdür?

Peki alt satırlarda da aynı şekilde devam eden seriler olacak. yani sadece f1 değil f2-f3 alanlarında da tamamlandı yazabilir.

Bu verileri alıp bir sonraki sayfaya gönderip ilk sayfadan da silinmesi mümkün müdür?

Siz tam olarak ne yapmak istiyorsunuz?

Geri