• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir Hücredeki Verileri Ayrıştırma

Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2007 - ingilizce
Merhaba arkadaşlar,

Ekteki dosyadaki "CUSTOMER_MH" sayfasının F sütunundaki verileri inceleyelim. Burada ";" sembolüyle ayrılmış veriler göreceksiniz. Benim yapmak istediğim F sütununda bulunan verileri, G sütununa ayrıştırılmış biçimde taşımak. Ayrıştırma işlemi ";" sembolüyle yanyana dizilmiş olan tüm verilerin ";" sembolüne kadar olan kısmını almak G sütununda alt alta dizmek.

Örneğin;

F sütununda 5003;551BB;651BB; şeklinde tek hücrede bulunan bir veriyi,

G sütununa;
5003
551BB
651BB

şeklinde üç ayrı hücreye taşımak. Eğer F sütunundaki hücre boşsa herhangi bir işlem yapmasına gerek yok kodun. Nasıl yapılabilir?

Ekli dosyalar

Veri>Metni Sütunlara Dönüştür>Noktalı Virgül

Öncelikle teşekkürler. Denedim fakat bu özellik verileri 3 ayrı kolona yaydı. Benim istediğim ise tek bir kolonda alt alta dizilmeleri. Bu özelliği kullanmayı iyi bilmediğimden de olabilir.

Sorunuzu, örnek dosyanız üzerinde gösterirseniz, yanlış anlaşılmalara sebep olmayacaktır.

İlk mesajıma bakarsanız, ekli dosyamı göreceksiniz. Mesajımı zaten örnek dosya üzerinden yazmıştım. Bakabilir misiniz tekrar?

Merhaba arkadaşlar,

Ekteki dosyadaki "CUSTOMER_MH" sayfasının F sütunundaki verileri inceleyelim. Burada ";" sembolüyle ayrılmış veriler göreceksiniz. Benim yapmak istediğim F sütununda bulunan verileri, G sütununa ayrıştırılmış biçimde taşımak. Ayrıştırma işlemi ";" sembolüyle yanyana dizilmiş olan tüm verilerin ";" sembolüne kadar olan kısmını almak G sütununda alt alta dizmek.

Örneğin;

F sütununda 5003;551BB;651BB; şeklinde tek hücrede bulunan bir veriyi,

G sütununa;
5003
551BB
651BB

şeklinde üç ayrı hücreye taşımak. Eğer F sütunundaki hücre boşsa herhangi bir işlem yapmasına gerek yok kodun. Nasıl yapılabilir?

Bu kodu denermisiniz.

Kod:
Sub sırala()
sat = 2
For r = 1 To Worksheets(ActiveSheet.Name).[f65536].End(3).Row
sut = 1
alan1 = Len(Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(r, "f").Value)
If alan1 <> 0 Then
deg = 0
For i = 1 To alan1
If Mid((Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(r, "f").Value), i, 1) = ";" Then
deg = 1
End If
If deg = 1 Then
Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(sat, "g").Value = Mid((Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(r, "f").Value), sut, i - sut)
sut = i + 1
sat = sat + 1
deg = 0
End If
Next i
End If
Next r
End Sub

Geri