• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir hucredeki metni ayirmak

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Eng
merhaba,
bir hucrenin icinde soyle bir deger olsun: opel - astra - 2004
bu hucrenin icindeki degeri "-" isaretini referans alacak sekilde uc hucreye ayrimak mumkun mu?

yani diyelim ki A1 hucresinde opel - astra - 2004 var. Bunu bir sekilde B1 de opel C1 de astra ve D1 de 2004 olacak sekilde duzenleyebilirmiyim? tabii bunu A kolonundaki tum degerler icin uygulayacagim.

saygilar

Merhaba,

Verilerin A sütununda olduğunu varsayalım (B, C, D Sütunları boş olmak şartıyla)

• A sütünunu seçiniz
  • Veri
  • Metni Sütunlara Ayır
  • Sınırlandırılmış
  • Ayraç tan Diğerine - işareti yazın
  • Tamam
Aynı işin Makrolu ayrı çözümü :

Sub SutunlaraAyir()
Kod:
    Columns("A:A").TextToColumns Destination:=Range("A1"), DataType:=xlDelimited, _
        TextQualifier:=xlDoubleQuote, ConsecutiveDelimiter:=False, Tab:=True, _
        Semicolon:=False, Comma:=False, Space:=False, Other:=True, OtherChar _
        :="-"
End Sub

Sub SutunlaraAyir()
Semicolon:=False, Comma:=False, Space:=True, Other:=True, OtherChar _

End Sub
Bu şekilde yaparsanız boşlukları çıkartarak ayırır.

Merhaba,

Verilerin A sütununda olduğunu varsayalım (B, C, D Sütunları boş olmak şartıyla)

• A sütünunu seçiniz
  • Veri
  • Metni Sütunlara Ayır
  • Sınırlandırılmış
  • Ayraç tan Diğerine - işareti yazın
  • Tamam
Aynı işin Makrolu ayrı çözümü :

Sub SutunlaraAyir()
Kod:
        Semicolon:=False, Comma:=False, Space:=False, Other:=True, OtherChar _
End Sub

.........
............

Değerli Necdet Yeşertener makroda bir hata olabilir mi acaba? MxRaid in verdiği oluyor fakat sizinkini denedim yapamadım.

Evet çalışmaz çünkü buraya kopyalarken eksik kopyalamışım.

Makalenin başı yok :)

Sub Ayır() gibi bir isim gerekli kodların en başına.

Necdet Yeşertener olmuyor. Satırlar aynı hizada olmadığı için olmuyor olabilir mi acaba?

Alternatif;
Veriler a sütununda olduğu kabul edilmiştir.
Kod:
Sub ayir()
Dim i  As Long, deg, k As Integer
Range("B1:K65536").Clear
For i = 1 To Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
    deg = Split(Cells(i, "A").Value, "-")
    For k = LBound(deg) To UBound(deg)
        Cells(i, k + 2).Value = deg(k)
    Next k
Next i
MsgBox "İşlem tamamdır"
End Sub

Değerli Evren Gizlen. Bu da olmadı ne yazık ki :(
A1 hücresindeki isimde hiç bir değişiklik yapmadan B1 hücresine atıyor.

Mx Raid arkadaşımızın verdiği formül hatasız oldu. Fakat boşlukları çıkarmadan nasıl ayırabileceğiz onu merak ediyorum doğrusu.

Bir de Mx Raidin formülünde A sütunundaki metni ayırırken, yine A sütunundan başlıyor ayırmaya. Oysa ayırmaya B sütunundan başlasa daha iyi olur. Dolayısı ile metnin orjinali (yani A1 hücresindeki veri) silinmiş oluyor. Bu şekilde yapmak mümkün mü?

Son düzenleme:
Doğrusu ben aralarında tire olmadan deniyordum :) sizin örnekte A sütunun içindeki metinde aralarında tireler var. Bu da güzel bir çalışma. Bu dosyayı da Evren Gizlen ismiyle saklıyorum.

Peki tire olmayan (örnek: KIRMIZI RENKLİ BMW ARABA)
metni B sütunundan başlayacak şekilde düzenleyebilirmisiniz. Böyle yapalım ki A sütunundaki metnin orjinal halini görelim.

Mx Raid in formülüne bu özellik eklenecek yani.

merhaba,
bir hucrenin icinde soyle bir deger olsun: opel - astra - 2004
bu hucrenin icindeki degeri "-" isaretini referans alacak sekilde uc hucreye ayrimak mumkun mu?

yani diyelim ki A1 hucresinde opel - astra - 2004 var. Bunu bir sekilde B1 de opel C1 de astra ve D1 de 2004 olacak sekilde duzenleyebilirmiyim? tabii bunu A kolonundaki tum degerler icin uygulayacagim.

saygilar
Doğrusu ben aralarında tire olmadan deniyordum sizin örnekte A sütunun içindeki metinde aralarında tireler var. Bu da güzel bir çalışma. Bu dosyayı da Evren Gizlen ismiyle saklıyorum.
Soru nasıl sorulmuş.
Aralarında tire var denilmiş.Bizde ne yaptık aralarındaki tire durumuna göre yaptık.Nasıl yapıcaktık.Soruda tire sorulduğu halde boşluka göremi yapacaktık.
Boşluğu nereden çıkardınız anlamış değilim.Sonrada bu olmadı everen gizlen diyorsunuz.Olmasın ben o dosyayı çiğ çiğ yerim.:cool:

Eee adam bu işin hocası. Hem öğretir hem arada kulak çeker ki değerini bilelim :D

Soru nasıl sorulmuş.
Aralarında tire var denilmiş.Bizde ne yaptık aralarındaki tire durumuna göre yaptık.Nasıl yapıcaktık.Soruda tire sorulduğu halde boşluka göremi yapacaktık.
Boşluğu nereden çıkardınız anlamış değilim.Sonrada bu olmadı everen gizlen diyorsunuz.Olmasın ben o dosyayı çiğ çiğ yerim.:cool:

Başka ne demeli ki?

çok güzel elinize sağlık arkadaşlar
fakat bu makro nasıl nereye yapıştırılıyor?
birde bu veri den metinleri sütuna dönüştürü yapmaya çalıştım olmadı.
aslında bu bana çok lazım
bunun ikisinide öğrenmek istiyorum
yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar
iyi çalışmalar

sayfa üzerine gelip sağ tıklayın Vba kod Görüntüle veya Alt+F11 tuşuyla makro sayfasına geçin. Sağ tıklayın Insert/Module seçin ve makroyu yazın veya yapıştırın. Sonra excele dönün görünüm/araç çubukları seçeneğini seçin. Gelen menüden düğme özelliğini seçip sayfanın herhangi bir yerinde oluşturun(sizin için en uygun yeri de ayarlayabilirsiniz.) daha sonra oluşturduğunuz buton üzerine sağ tık yapın ve makro ata seçeneğinden kullanacağınız makro adını seçin. Butona tıkladığınızda makro çalışıp gerekli uygulamayı yapacaktır.

Son düzenleme:
Geri