• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bir hücrededeki çoklu değer

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tan968
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Merhaba

ekte örnek tablo olarak verdim. Gerekli bilgileri de excel de belirttim.

Bir hücre içinde çoklu değerler var bunları aşağıya doğru tek tek nasıl yazabilirim

Selmalar

Ekli dosyalar

dostum basamak basamak yazıyorum,h2 içinindeki textti kopyala, herhangi bir hücreye kopyala ordan açılan metin alma sihirbazını aç ve ileri de, sonraki sayfada virgülü seç ve virgül virgül ayırır her hücreye

"olması gereken " sayfasındaki m,n,o,p sütunlarındaki değerlerin nerden geldiğini anlıyamadım..

Son düzenleme:
"olması gereken " sayfasındaki m,n,o,p sütunlarındaki değerlerin nerden geldiğini anlıyamadım..

Bu değerleri bir yerden alıp kopyalıyorum. Yüzlerce satır var. Önemli olan bir standart ta bu bilgileri alıp h2 kolnun da ki ayrıştırmayı yapmak önemli. Yardımcı olabilirsen sevinirim

Selamlar

h2 kolonundakini ayırırırz..o sorun değil..ancak "olması gereken " gereken sayfasındaki a2 a3 a4.... hücrelereindeki değerler "hamhali" sayfasındaki a2 hücresine ait...b2 b3 b4 ve diğerleri "hamhali" de ki b2 hücresinde ait..ama "olması gereken " sayfasındaki örneğin m sutunundaki değerler yani m2 m3 m4 ... "hamhali" sayfasınının m2 hücresinde ait değil..bunun yerine hamhali sayfasının e2 hücresinde ait..bunu anlıyamadım..

anladığım kadarıyla yazdım bir kod..yazdığım kod hamhali sayfasındaki verileri istediğiniz şekilde olması gereken sayfasına yazmakta..(anladığım kadarıyla).. kodu çalıştrıp inceleyin..

Sub daylight()
Sheets(2).Range("a2:r10000").ClearContents
For x = 2 To Sheets(1).[a10000].End(3).Row
ben = Split(Sheets(1).Cells(x, "h"), ",")
For y = 0 To UBound(ben)
Sheets(2).Cells([h10000].End(3).Row + 1, "h") = ben(y)
a = a + 1
son = [a10000].End(3).Row + 1
Sheets(1).Range("a" & x & ":" & "g" & x).Copy
Sheets(2).Range("a" & son & ":" & "g" & son).PasteSpecial
Sheets(1).Range("ı" & x & ":" & "p" & x).Copy
Sheets(2).Range("ı" & son & ":" & "p" & son).PasteSpecial
Next y
a = 0
Next x
End Sub

Geri