• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir hücrede veri değişikliği yapıldığı zaman diğer hücreye yansımasın.

Excel Vers. ve Dili
Excell 2013 Tr
Yapmak istediğimi örnek dosya içinde tam olarak anlatabilmişimdir umarım. Burada da biraz bahsedeyim...
Excel dosyamda "Veriler" ve "üretim" adında iki sayfa var. Veriler sayfasında ürün adı ve gramajı bilgisi yazıyor. Üretim sayfasında ürün adı yazdığım zaman buraya o ürünün gramajı geliyor. Buraya kadar bir sıkıntı yok.
Fakat bezen bu ürünün gramajı değişiyor. veriler sayfasında değiştirdiğim zaman o hücreye başvuran bütün hücreler değişiyor. Yapmak istediğim ise.
Veriler sayfasında ürün gramajı mesela 1 kg. Ben bu ürünü 10 gün üretiyorum. 10 gün boyunca üretim sayfasında ürün karşılığında 1 kg yazıyor. 11. gün ürün gramajının arttığını görüyorum ve veriler sayfasındaki gramajı 1,5 kg yapıyorum. Buna karşılık; üretim sayfasındaki 10 günün 1 kg olarak kalması gerekiyor. 11. günün üretimine o ürünü yazınca 1,5 kg gelmesi gerekiyor Umarım anlata bilmişimdir.
Saygılarımla

Ekli dosyalar

Merhaba,

Ağırlığı değişken olan ürünler için ya farklı stok malı kullanmalısınız ya da önceki hesaplamalarınızı kopyala-özel yapıştır-değerleri yaparak etkilenmesini önleyebilirsiniz.

Ya da "VERİLER" sayfasında uygun bir sütuna tarihleride girin. Daha sonra arama kriterinize tarihide ekleyerek çözüm üretebilirsiniz. Böylece değişken tarihlerde sorun yaşamadan istediğiniz gramaj bilgisini alabilirsiniz.

Tarih aralığına göre değişken bulma

Merhaba;
Öncelikle sorunuza yaptığınız net açıklama için size teşekkür ederim. (Dosyaya bakmadan anlaşılabilecek kadar yalın ve yönlendirici nadir gördüğümüz bir kurgu)
Alternatif olsun.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Üstatlar öncelik ilginizden dolayı teşekkür ediyorum. Sayın Korhan Ayhan'ın dediği farklı stok malı konusunda hemfikirim. Yalnız ürün aynı ve sürekli gramaj değişikliği olduğundan dolayı bu biraz listeleme işini uzatır. Al. Döküm işinde bu böyle ürün sürekli değişir. Sayın muygunun yaptığı örnek dosya işime yarar nitelikte; sayın Koray Ayhan'ın bahsettiği tarihsel olayda bu olsa gerek. Ayrı muygun hocamda teşekkür etmiş açıklama için. buda beni fazlasıyla sevindirdi. ilginize tekrar teşekkür ediyorum.
Saygılarımla...

Geri