• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bir hücrede belirtilen değer varsa o satırı silen bir ma

Arkadaşlar sayfada bir kolondaki hücrelerde belirlenmiş bir değer varsa sözkonusu değerin bulunduğu satırı silecek bir makroya ihtiyacım var. Yalnız buradaki silme satırdaki bilgileri boşaltmak değil, satırı yok etmek şeklinde olması gerekiyor. Yani silme sonrası boş satır kalmayacak.

örneğin C kolonunda değeri 0 olan hücrelerin bulunduğu satırların yok edilmesi gibi. Ekli örnek dosyada makro çalışınca 1 sheet deki datadan 3,5,6,8 nolu satırlar silinerek dosya 2 shette verilen örnek şekline gelmelidir.
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Merhaba

Sub sil()
x = WorksheetFunction.CountA(Range("c:c"))
For i = 1 To x
If Cells(i, 3).Value = 0 Then Rows(i).Delete
Next

End Sub

Aşağıdaki kodu deneyin.

[vb:1:03a5c4ae7d]Sub sil()
For a = Cells(65536, 1).End(xlUp).Row To 1 Step -1
If Cells(a, 3) = 0 Then Rows(a).Delete
Next a
End Sub
[/vb:1:03a5c4ae7d]

Merhaba

Sayın Levetm'kini kullanın benimkinde satırlar arasında boşluk olmayacak şekilde düzenlenmişti.

Zafer arkadaş öncelikle cevabın için teşekkür ederim. Denedim 2 satır alt alta olan 0 larda ikincisini silmedi. Sonra leventm inkini denedim o problemsiz çalıştı. ikinizde Çok sağolun ne kadar teşekkür etsem az. Aklınıza sağlık.

Sayın Leventm sizin cevapladığınız sorularla ilgili eklediğiniz dosyaları birtürlü görmek için açamıyorum.Bilemiyor acaba sıkıştırıldığı dosyadanmı kaynaklanıyor. Ã?rneğin Tamercan'ın dosyasına baktım buna sizin verdiğiniz cevapla ilgili olanı açıp inceliyemedim.

Sayın Leventm sizin cevapladığınız sorularla ilgili eklediğiniz dosyaları birtürlü görmek için açamıyorum.Bilemiyor acaba sıkıştırıldığı dosyadanmı kaynaklanıyor. Ã?rneğin Tamercan'ın dosyasına baktım buna sizin verdiğiniz cevapla ilgili olanı açıp inceliyemedim.

Bu konuda açıkçası bir firkrim yok,ben winrar programı ile sıkıştırıyorum. Ziplide olsa winrar ile açmayı deneyin.

İyi akşamlar arkadaşlar,

benim dosyamda 16 sütunluk 1269 satırlık veri seti var. Kayıp veriler 999 olarak kodlanmış. Herhangi bir satır sütunda 999 varsa varsa o satırın tamamen kaldırılmasını istiyorum.

Sub sil()
For a = Cells(1269, 1).End(xlUp).Row To 1 Step -1
If Cells(a, 3) = 0 Then Rows(a).Delete
Next a
End Sub

Bu kodu her sütun için 1,2,3...16 şeklinde değiştirerek denemeye çalıştım ama işe yaramadı. Hiçbir değişiklik olmadı. Yardımcı olursanız sevinrim.

Merhaba, anladığım kadarıyla içinde A:P (1'inci sütun ile 16'ncı sütun) sütunlarında 999 değeri varsa,
bu değerin bulunduğu satırın silinmesini istiyorsunuz (sütun silme istemiyorsunuz) .

İsteğiniz bu ise aşağıdaki kod işinizi görecektir.
Bu sayfadaki verilere atıf yapan formülleriniz varsa belgenin bir yedeğini almanızı öneririm.
.
Kod:
Sub SATIR_SİL()
    Application.ScreenUpdating = False
    Application.Calculation = xlCalculationManual
For sat = 1269 To 1 Step -1
    If WorksheetFunction.CountIf(Range("A" & sat & ":P" & sat), 999) > 0 Then _
    Rows(sat & ":" & sat).Delete Shift:=xlUp
Next
    Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
    Application.ScreenUpdating = True
    MsgBox "SATIR SİLME İŞLEMİ TAMAMLANDI."
End Sub

Çok teşekkür ederim Ömer Hocam. Tam istediğim gibi oldu.

Geri