• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir hücre içindeki belirlenen kelimenin karşılığını diger hücrede 1 olarak görmek

gunay.harun

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 türkçe
Herkese merhabalar.
Anlatmak istediğim A1 hücresi içerine örneğin Ankara, Hatay, Balıkesir, at arabası değerlerinden bir tanesini yazdığımda B1 hücresine değer olarak 1 yazmasını istiyorum. Yani A1 de belirlediğim kelimelerin değerini B1 de 1 olmasını istiyorum. Yardımlarınız için teşekkürederim.

D2;D10 hücre aralığına A1 hücresinde görüldüğünde 1 yazılaçak kelimeleri yazınız.A1 Kelimenizi yazınız.Formülü B1 hücresine kopyalayınız.
Kod:
=EĞER(ESAYIYSA(KAÇINCI($A$1;$D$2:$D$10;0));1;"Yok")

D2;D10 hücre aralığına A1 hücresinde görüldüğünde 1 yazılaçak kelimeleri yazınız.A1 Kelimenizi yazınız.Formülü B1 hücresine kopyalayınız.
Kod:
=EĞER(ESAYIYSA(KAÇINCI($A$1;$D$2:$D$10;0));1;"Yok")
Teşekkürederim çok işe yaradı.

Ya bir ricam daha olacak bu verdiğiniz formülde A1 de görüldüğünde 1 yazacak kelime ocak ayında yazıldıysa b1 e 1 şubatta yazıldıysa b2 ye 1 martta yazıldıysa b3 e 1 değer atacak şekilde mümkünatı var mıdır.

Kelimenin hangi ayda yazıldığını manuel olarak yan hücreye yazarsanız sanırım olur.Aksi durumda formül ile ben yapamam.(belki yapan olur.Bilmiyorum).Sorunuz için aşağıdaki açıklamayı ve link deki bilgileri okumanızı öneririm.
Sorunuzu örnek excel dosyası ekleyerek sorarsanız,daha kısa sürede doğru cevaplar alabilirsiniz. Örnek excel dosyası ekleme hakkında bilgi edinmek isterseniz: https://www.excel.web.tr/threads/soru-ile-ilgili-oernek-excel-dosyasi-ekleme.174755/ bakınız.

Yan hücreye tarih yazılacak evet.
ilginiz için teşekkürederim

Geri