• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir hücre içeriği dosya ismi olarak nasıl kaydedilir ?

Excel Vers. ve Dili
2003
işyerimde kullanığım iş numaraları var mesala 111111-111112-111113-111114 gibi hergün değişen ben bu iş numaralarını bir hücreye yazıyorum ve diğer hücrelere o iş numarasına ait bilgileri yazıyorum benim istediğim bir butona basarak bu hücrede yazan rakam ile bu excell sayfasını pc.ye kopyalamak ve aynı zamanda bu sayfanın 2 adet yazıcı çıktısını sağlamak ayrıntılı örnek sayfa ektedir bu iş numarasını ben gün içinde değişik değişik yazabiliyorum
bana bu konuda yardım edebilirmisiniz?
teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
konu başlığınız form kurallarına uymuyor.
ikincisi ise sorunuz net değil biraz daha açıklama ekler misiniz

yalnız açıklamalar çok yetersiz
dosyada veri yok neye göre çıktı alınacak. nereye kayıt yapılacak net olarak söyleyin de ona göre yardım etmeye çalışayım

Selamlar,

Aşağıdaki kodu denermisiniz. Kırmızı bölümü kendi sisteminize göre güncelleyiniz.

Kod:
Option Explicit

Sub FARKLI_KAYDET()
    Sheets("Sayfa1").Copy
    Application.DisplayAlerts = False
    If Val(Application.Version) < 12 Then
        ActiveWorkbook.SaveAs Filename:="C:\Belgelerim\" & Range("B5") & ".xls"
    Else
        ActiveWorkbook.SaveAs Filename:="C:\Belgelerim\" & Range("B5") & ".xlsx"
    End If
    ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=2, Collate:=True
End Sub

tekrar merhabalar verdiğiniz bilgiler kendi bilgisayarımda işe yaradı ben office 2010 tr kullanıyorum ama işyerimde 2003 ing. var orda çalıştırınca ''xlOpenXMLWorkbook'' kodunda hata veriyor ne yapabilirim teşekkürler

Selamlar,

Üstteki mesajımdaki kodu güncelledim. İncelermisiniz.

Selamlar,

Üstteki mesajımdaki koda excel versiyonunu kontrol eden sorgu ekledim. Bu şekilde sorunsuzca kullanabilirsiniz.

işyerimde denedim güzel çalıştı ancak kayıt ettiği dosyayı ekranda açıyor açmamasını sağlayabilirmiyiz.
teşekkürler

Selamlar,

Aşağıdaki şekilde denermisiniz.

Kod:
Option Explicit

Sub FARKLI_KAYDET()
    Application.ScreenUpdating = False
    Application.DisplayAlerts = False

ActiveSheet.Copy

If Val(Application.Version) < 12 Then
        ActiveWorkbook.SaveAs Filename:="C:\mix\" & Range("B22") & ".xls"
        ActiveWorkbook.Close
    Else
        ActiveWorkbook.SaveAs Filename:="C:\mix\" & Range("B22") & ".xlsx"
        ActiveWorkbook.Close
    End If

ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=2, Collate:=True
    Application.ScreenUpdating = True
End Sub

İşyerimde denedim çalıştı fakat kayıt ettiği dosyayı kayıt ederken açıyor bunu açmamasını sağlayabilirmiyiz ?
Tekrar teşekkürler.

Selamlar,

Üstteki mesajımdaki kodda ekran hareketlerini pasif yapan kodu eklemiştim. Bu kod sayesinde sayfanın eklendiğini çok kısa bir süre başlat çubuğunda göreceksiniz. Sayfayı kopyalayarak dosyayı oluşturduğu için yeni dosya açılıyormuş gibi görünmektedir.

Ben kullandığım dosyayı gizlilik nedeniyle (umarım anlayışlı olursunuz)
içindeki bilgileri silerek yolluyorum dosyada 3 sayfa var bazen 1. sayfada bazen 2. yada 3. sayfada işlem yapıyoruz sayfaya koyduğum yazdır butonuna basınca o sayfayı ''b22'' hücresinde yazan rakam ile "C:\mix" klasörü içine kayıt etmesini ve 2 adet sayfanın çıktısını almasını istiyorum istiyorum.

şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• mix.xls
    mix.xls
    55.5 KB · Görüntüleme: 8
Selamlar,

#12 nolu mesajımdaki kodu son mesajınıza göre yeniden düzenledim. Kodu boş bir modüle uygulayın. Daha sonra sayfalarınızdaki butonlara atayın.

çok sağol kodu denedim tam istediğim gibi olmuş başarılar

Geri