• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bir fonsiyonun aynı sütunlarda uygulanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sezopa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 TÜRKÇE
iyi günler;

ben bir fonksiyonu aynı sütunlarda uygulamak istiyorum bunu nasıl yapabilirim?

örnek bir dosyayala sorunumu daha iyi analatabileceğimi düşündüm

Ekli dosyalar

Eğer c sütununa yazılan rakamlar 0 dan büyükse c ve d ye yazılanları toplatmak mı istiyorsunuz? Sorunuzu biraz daha açabilirmisiniz, tek bir hücrede toplam mı almak istiyorsunuz yoksa ayrı ayrı sütunlarda o satırın toplamını mı görmek istiyorsunuz?

c sütunuyla d sütununu toplayıp e sütununa yazmak ıstıyorum ..bunu yazarkende c6 satırında sayı yoksa bu satırdakı ıslemı gerceklestırmeyıp e 6 satırına 0 yazmasını ıstıyorum ve bunuda butun c-d-e sütunlarında gerceklestırsın ıstıyorum.

c sütunuyla d sütununu toplayıp e sütununa yazmak ıstıyorum ..bunu yazarkende c6 satırında sayı yoksa bu satırdakı ıslemı gerceklestırmeyıp e 6 satırına 0 yazmasını ıstıyorum ve bunuda butun c-d-e sütunlarında gerceklestırsın ıstıyorum.
Merhaba
C E sütunlarında birisi boş ise;
Kod:
=EĞER(YADA(C4="";D4="");0;C4+D4)

peki bu formulu butun e sutunları ıcın uygulamam gerekırse butun hucrelere tek tek mı yazmam gerekıyor?

teşekkür ederim mahir ve hasan arkadas ozellikle sana mahır cunku asıl ogrenmek ıstedıgım buydu..saolasın:D

teşekkür ederim mahir ve hasan arkadas ozellikle sana mahır cunku asıl ogrenmek ıstedıgım buydu..saolasın:D
İyi çalışmalar :hey:

Geri