• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir Fiyat listesinden tarihe göre fiyat çekme

düzelttim kusura bakmayın biraz acil lazımdı okuyamadan kuralları yazdım.

Hocam istediğim buydu çok teşekkür ederim. Yalnız ben eksik anlatmışım.Ekteki tabloda tekrar gönderdim. Tarihlerdeki fiyatı buluyor evet bunu istiyorum yalnız ben eğer bir ürünün yeni fiyatı yoksa veya arada bir yerde bütün ürünlerin fiyatı değişmişken bir tanesinin fiyatı değişmemiş ise o ürünün geçerli olan son fiyatı alsın istiyorum. bu formül üstünde nasıl bir düzeltme yapabilirim.

http://dosya.co/2tvbz30t0ccq/FİYAT.xlsx.html

Bu şekilde değiştirin.
Kod:
=EĞERHATA(EĞER(KAYDIR('FİYAT DEĞİŞİM LİSTESİ'!$B$5;KAÇINCI(B2;'FİYAT DEĞİŞİM LİSTESİ'!$B$6:$B$9;0);EĞERSAY('FİYAT DEĞİŞİM LİSTESİ'!$C$5:$H$5;"<="&$C2))=0;KAYDIR('FİYAT DEĞİŞİM LİSTESİ'!$B$5;KAÇINCI(B2;'FİYAT DEĞİŞİM LİSTESİ'!$B$6:$B$9;0);EĞERSAY('FİYAT DEĞİŞİM LİSTESİ'!$C$5:$H$5;"<="&$C2)-1);(KAYDIR('FİYAT DEĞİŞİM LİSTESİ'!$B$5;KAÇINCI(B2;'FİYAT DEĞİŞİM LİSTESİ'!$B$6:$B$9;0);EĞERSAY('FİYAT DEĞİŞİM LİSTESİ'!$C$5:$H$5;"<="&$C2))));"")

Hocam çok teşekkür ederim. Siz nasıl bu seviyede öğrendiniz. Daha doğrusu biz bu seviyeyi nasıl öğrenebiliriz. :)

Rica ederim.Ben öğrenmeye çalışan bir acemiyim.İlgi duyar,çalışırsan bilgi de gün geçtikçe çoğalır görüşündeyim. Kolay gelsin.

hocam sizin verdiğiniz son tabloda bu işlem yapılıyor. yalnız ben kendi tabloma bu formülü yerleştirdiğimde bir türlü olmadı. noktası noktasına yerleştridim. dosyamı yollasam kontrol edebilme sansınız olur mu hatayı nerede yapıyorum acaba ?

Formülü yazdığın dosyayı daha önce gönderdiğin gibi gönder bakayım.

hocam şirket ile ilgili bir tablo olduğu için içinde paylaşılması sıkıntı doğuracak bilgiler olabilir özelden atsam daha sonra çözümünü burayada yazsak olur mu ?

İhale tarihinden önce herhangi bir fiyat olamamasından kaynaklanıyor.Fiyat olmadığı için bulamıyor.

yok hocam kontrol ettim önce 0 olanları süzdüm, sonra ihale tarihlerini büyükten küçüğe sıraladım. var fiyatları ama çekmiyor.

Son düzenleme:
Şimdilik çözüm;değişim olmasa da değişim raporunda eski fiyatları yazmak.

Rica ederim.Diğer türlü çözüm belli bir düzen olmadığı için beni zorluyor.Çözümü ustaların işin,ben daha öğrenmeye çalışan acemiyim.Sorunun çözüldüğüne sevindim.Kolay gelsin.

Merhaba,

Çözüm üretmediğiniz dosyanızı görmek isterim. Bana da gönderebilir misiniz?

Geri