• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir Excel Sayfasını Başka Bir Excel Çalışma Kitabı İçine Kaydetme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan crion
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Herkese selamlar, yeni bir soru ile yine karşınızdayım :)

VB kullanarak Excel'de bir çalışma kitabındaki 1 sayfayı ayrı bir dosya olarak kaydetmemiz sanırsam mümkün değil, ama duyduğum kadarı ile bu sayfa kopyalama ile oluyormuş. O sayfa başka bir excel çalışma kitabı altına bir sayfa olarak kopyalanmak ile kaydetmek mümkünmüş. Bu durumda da diğer excel çalışma kitabının da açık olması gerekir değil mi? Yardımcı olabilir misiniz?

slm

Kitap1.xls Dosyasından sayfa1 İ
Kitap2.xls Dosaysına Kaydeder

Kod:
public sub sayfa_kopyala()   

Workbooks.Open (ThisWorkbook.Path + "\Kitap2.xls")
       Windows("Kitap1.xls").Activate
       Sheets("Sayfa1").Copy Before:=Workbooks("Kitap2.xls").Sheets(1)
       Windows("Kitap2.xls").Activate
       ActiveWorkbook.Save
Workbooks("Kitap2.xls").Close False

end sub

Teşekkürler, şu anda koduma entegre ediyorum. Ancak ufak bir sıkıntım var yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Bir sayfadaki belli bir range'deki hücreleri başka bir çalışma kitabındaki bir sayfaya kopyalamaya çalışıyorum. Son olarak da kopyaladığım sayfanın adını bugünün tarihi ile değiştiriyorum.

Sayfayı komple kopyalayınca kopyalamayı yapıyor ancak sayfanın içinde 2 tane de buton olduğu için onları da kopyalıyor ve bağlantıları güncelleştirme uyarısı veriyor. Range ile kopyalamayı deneyip sonuca baktığımda kopyalamayı yapmadığını ama sayfa ismi değiştirmeyi yaptığını gördüm. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Kod:
Private Sub CommandButton105_Click()                        'Listeyi başka bir excel dosyası altına kaydet
On Error Resume Next
Dim bugun As Date
Dim lastrow As Integer
lastrow = Sheets("teslim").Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
bugun = Sheets("istatistik").Range("B15").Value
Workbooks.Open ("\\DELL\data\Gönderilmeyenler Defteri.xlsx") 'Gönderilmeyenler Defterini aç
    Windows("Database Yeni.xls").Activate
    Sheets("donmeyen").Range("A1:G" & lastrow).Copy Before:=Workbooks("Gönderilmeyenler Defteri.xlsx").Sheets(1).Range("A1:G" & lastrow)     'XLSX dosyası 2007!
    Windows("Gönderilmeyenler Defteri.xlsx").Activate
    ActiveSheet.Name = bugun                         'Burda rename as "today" yapmak lazım
    ActiveWorkbook.Save
Workbooks("Gönderilmeyenler Defteri.xlsx").Close 'False 'false?
MsgBox ("Gönderilmeyenler listesi deftere kaydedildi.")
End Sub

Son düzenleme:
slm

bu kot işini görecektir

Kod:
Public Sub sayfa_kopyala()
    Sheets("Sayfa1").Shapes("CommandButton1").Placement = xlFreeFloating   'Buton Boyut iptali
    Sheets("Sayfa1").Shapes("CommandButton2").Placement = xlFreeFloating   'Buton Boyut iptali

Workbooks.Open (ThisWorkbook.Path + "\Kitap2.xls")   'Kitap 2 aç
       Windows("Kitap1.xls").Activate                'Kitap 1 e geç
       Sheets("Sayfa1").Range("a1:g65000").Copy      'Sayfa 1 de A-G sütununu kopyala
       Windows("Kitap2.xls").Activate                'Kitap-2 ye geç
       Sheets("Sayfa1").Select                       'Sayfa 1 i seç
       Sheets("Sayfa1").Range("A1").Select           'Sayfa-1 A1 hücresini seç                 '
       ActiveSheet.Paste                             'Yapıştır
       ActiveWorkbook.Save                           'Kitap-2 Kaydet
Workbooks("Kitap2.xls").Close False                  'Kitap 2 Kapat

End Sub

Teşekkürler.

Geri