• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bir çok hücrede 2 farklı şarta göre bir değerin solundaki değerlerin icmali

Merhaba.
Kırmızı bölümün üstündeki başlıklardan bir şey anlaşılmıyor
(yani HAKEDİŞLER sayfasındaki karşılıklarının ne olduğunu anlayamadım) .

Kırmızı alandak herhangi bir hücreye (hangi hücre olduğunu belirterek)
gelmesi gereken değeri ve bunu nasıl hesapladığınızı (HAKEDİŞLER sayfasındaki hücre adreslerini vererek)
yazabilir misiniz?

hemen anlatayım. hakedişler kısmındaki örnek olarak 217.satır 223. satırlar da dahil olmak üzere bu aralık bir projenin bilgilerini içeriyor. a sütunu da hangi servise ait olduğunu gösteriyor. g217 ve j223 aralığı, o projeye ait bir hakedişi temsil ediyor. görüldüğü gibi 31 ek nolu hakediş gelmiş toplam 779.989,74 TL ve biz bunu 1. ödemede tamamını 19.01.2015 de 33 - 06.5 bütçe tertibinden ödemişiz. burada bazen hakedişi bir kaç seferde ödediğimiz oluyor, o yüzden 1. , 2., 3., ödemeler satırı ekledik.( ödenek sıkıntısından dolayı. ) 33-06.5 ise bütçe tertiplerini gösteriyor. bu kodlar değişik anlamsız :) kodlardan oluşmakta. bize de hangi servis hangi bütçe tertibinden ne kadar harcamış diye sorulduğunda (ki soruluyor) bunu bir icmal olarak vermemiz gerekiyor. karşılaştığımız kodlamalarıda örnekte başlıklar halinde gösterdim. yani yukarıdaki başlıklar paranın hangi kod ile ödendiğini, yandakiler ise hangi servise ödendiğini gösteriyor. tabloda istenen de toplam :). umarım anlatabilmişimdir.

Merhaba.
Kısa yolu mutlaka vardır ama aşağıdaki gibi de sonuç alınabiliyor.
Bunun için HAKEDİŞLER sayfası A sütunundaki hücre birleştirmelerini iptal edip, unvanları alt alta 7'şer kez yazmanız ve sanırım P sütunundan sağa doğru tüm sütunlarda vardı #BAŞV! hataları var onları halletmeniz şartıyla;
aşağıdaki formülü 15 kez (TERTİBİ sütun sayısı kadar) çoğaltıp sütun adlarını düzenlemeniz gerekiyor. Ben iki sütun için formülü oluşturdum.
Örneğin; H-I ve L-M sütunundaki kodlar için aşağıdaki formül ile sonuç alınabiliyor.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((HAKEDİŞLER!$A$14:$A$1980=$D7)*(HAKEDİŞLER!$[B][COLOR="red"]I[/COLOR][/B]$14:$[B][COLOR="red"]I[/COLOR][/B]$1980=E$6)*(HAKEDİŞLER!$[COLOR="red"][B]H[/B][/COLOR]$14:$[B][COLOR="red"]H[/COLOR][/B]$1980))
+TOPLA.ÇARPIM((HAKEDİŞLER!$A$14:$A$1980=$D7)*(HAKEDİŞLER!$[B][COLOR="red"]M[/COLOR][/B]$14:$[B][COLOR="red"]M[/COLOR][/B]$1980=E$6)*(HAKEDİŞLER!$[COLOR="red"][B]L[/B][/COLOR]$14:$[B][COLOR="red"]L[/COLOR][/B]$1980))

teşekkürler, aslına bakarsanız uzun yoldan ben de bir sonuç alabiliyorum ama dosyanın boyutunu büyülttüğünü düşünüyorum. o yüzden yardım istedim. bunu deneyeceğim. biraz araştırma yapınca çoketopla diye bir komut buldum. acaba oluyormudur bu şekilde. şu anda üstünde çalışıyorum

ÇOKETOPLA ile TOPLA.ÇARPIM esas olarak birbirinin aynısıdır.
Kullanıcı profilinizde excel versiyonunuzu YAZMAMIŞSINIZ.
Excel versiyonu eski ise ÇOKETOPLA kullanamazsınız, bunun için her versiyonda kullanılabilen TOPLA.ÇARPIM işlevini önermiştim.

ayrı ayrı etopla yaparak çözdüm olayı. teşekkürler ilginize.

Geri