• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir çalışma konusunda yardım

Excel Vers. ve Dili
Office 365 (Türkçe)
Forumda da varolan bir çalışmadan faydalanarak bir çalışma yapmaya çalıştım.pek bir şeyde beceremedim.

Dernek üyelerine kimlik kartı çıkarmak için
Kod:
BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(A2:A6439)
FORMÜLÜ UYGULADIM)Üye No-Adı Soyadı-Tc Kimlik no-Kan grubu VERİLERİ giriliyor.Bu verilerin; otomatikman alarak,
sheetine bilgileri girmesi, burdaki
Resimler al sheettinden de
Üye No Adı Soyadı Resim adına göre sorgulayarak resmi kimliğe çağırmasını istiyorum.

Nasıl yapılabilir.

Ekli dosyalar

• şablon resim 2.jpg
    şablon resim 2.jpg
    20.5 KB · Görüntüleme: 10
  • dernek-uye-takip.xlsm
    dernek-uye-takip.xlsm
    305.5 KB · Görüntüleme: 11
Çok teşekkürler. Emeğine sağlık.Üstadım Tüm bilgiler geldi ancak resimler birincisi gözüktü (Kişilerin resimleri resimler klasörüne Numara-Adı Soyadı formatında kaydedilmeli ve uzantısı jpg" demiştin öyle kayıt edildi. onda sorun yok)
ikincisi gözükmedi.

Son düzenleme:
Bazı resimlerin uzantısı .jpeg oluyor. onların jpg ye çevrilmesi lazım.(klasörde görünümden dosya uzantılarını gösterip uzantıya tıklayarak jpeg deki e yi silerek)Ad soyad aralarında boşluk olmalıresim isimlendirilirken.BW5 ve BW7 hücresinde dizin nasıl sonlanıyorsa o şekilde bitmeli resimdeki dosya ismi. biraz deneyin gelmesi lazım. ben ikisine de aynı resimde denemiştim. geliyordu. veya tasarım modunda kalmış olabilir. (açıklamalara bir daha bakın)

Excelde kimlik kartını çıkış alınca böyle gözüküyor. Yazıcı ayarları ile uğraştım. Ama arka planı bir türlü düzeltemedim.

Ekli dosyalar

• arka.pdf
    arka.pdf
    136.8 KB · Görüntüleme: 19
Excelde kimlik kartını çıkış alınca böyle gözüküyor. Yazıcı ayarları ile uğraştım. Ama arka planı bir türlü düzeltemedim.
Arka planın nasıl olmasını istiyorsunuz?
Hücrelere dolgu rengi koyarak arka plan rengini değiştirebilirsiniz.

Sayfa yapısı ayarlarından çalışma sayfası sekmesinde kılavuz çizgileri işaretliyse kaldırıp deneyin.

Geri