• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir Çalışma kitabından kapalı olan diğer çalışma kitabına veri aktarma hk

Excel Vers. ve Dili
excel2003 türkçe
merhaba arkadaslar iki farklı çalışma kitabım var,depo_programı kitabındaki masraf merkezi bölümünü diğer "masraf_merkezi"çalışma kitabındaki ilgili sayfalara aktarmayı düşünüyorum,gerekli açıklamayı ekli dosyamda yaptım,yardımcı olursanız sevinirim,şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
merhaba arkadaslar iki farklı çalışma kitabım var,depo_programı kitabındaki masraf merkezi bölümünü diğer "masraf_merkezi"çalışma kitabındaki ilgili sayfalara aktarmayı düşünüyorum,gerekli açıklamayı ekli dosyamda yaptım,yardımcı olursanız sevinirim,şimdiden teşekkürler.

Merhaba,

Sayın halit3'ün projesinden faydalanarak bir çözüm oluşturdum, her iki dosya "DepoTakip" klasörünün içindedir,

depo_programı.xls dosyasındaki aktarılacak olan bölümü (masraf merkezi) en son sütuna (I) taşıyarak bu çözümü oluşturdum,

masraf_merkezi.xls dosyasında, yapacaklarınızı resimli açıkladım,

Hep bu aralıklarda, yani depo_programı.xls 9 ncu sütun (I) ve 4 ncü satır aktarılacaksa, userform aktarma ayarınızı bir yere kayıt edin, her defasında aynı ayarları verirsiniz.

Kolay gelsin,

Ekli dosyalar

Sayın 1Al2Ver öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.güzel çalışma çıkartmıssınız,ama yapmak istediğimi,galiba anlatamadığı düşünüyorum. istediğim şey depo_programı kitabındaki sayfa bir de "G" sütununda bir masraf merkezi belirttiğim de,yine aynı klasörde bulunan masraf_merkezi kitabındaki o plakalı aracın sayfasına verilen malzemelerin atılması şeklinde olacak.
önceki gönderdiğim dosyayı güncelliyorum.tekrar paylaşımlarınızı esirgemez iseniz minnettar kalırım.şimdiden teşekkürler

Merhaba,

Sayın Evren Gizlen'in yazdığı makro'da yapılan düzenleme ile dosyanız hazırlandı,

"depo_programı" ve "masraf_merkezi" dosyalarını bir klasör içine alınız,

"masraf_merkezi" dosyasını açınız,

Sayfa1'deki "VERİ AL" düğmesini tıklayınız,

Bu işlem ile B2:B aralığına, "depo_programı" adlı dosyada sayfa1 G4:G aralığını alırsınız,

Not; Önceki önerilen çözüm ile bunun arasında fark, yöntem yönündendir, verileri ; birinde userform düğmeleri ile, diğerinde ise direkt düğme ile alırsınız, yani veri almak için makroların bir tetikleyiciliğe ihtiyacı vardır,

Seçim size kalmış,

Kolay gelsin,

Ekli dosyalar

arkadaşım emeğin için teşekkür ederim ama,malesef istediğim bu şekilde değildi, sizin yaptıgınız işlem;depo_programı içindeki "g" sütünunu masraf_merkezi kitabına "b"sütununa aldırmışsınız.galiba ben bi imkansızı istiyorum,arkadaslar depo_programı "G"sütununda olan plakaları masraf_merkezi kitabındaki kendilerine açılmış olan sayfalara verilen malzemelerin aktarılması

arkadaşım emeğin için teşekkür ederim ama,malesef istediğim bu şekilde değildi, sizin yaptıgınız işlem;depo_programı içindeki "g" sütünunu masraf_merkezi kitabına "b"sütununa aldırmışsınız.galiba ben bi imkansızı istiyorum,arkadaslar depo_programı "G"sütununda olan plakaları masraf_merkezi kitabındaki kendilerine açılmış olan sayfalara verilen malzemelerin aktarılması

Merhaba,

Bu forumda, hemen hemen, imkansız diye bir şey yok, :) mutlaka bir çözüm var,

İlk mesajınızdaki dosya açıklamasına göre düzenlemeler yaptım, cevaplarınız ise geç oldu,

Sonra dosyanızı düzeltip yeniden isteğinizi tekrarlamışsınız,

Şahsen ben ilk mesajdan anladığıma göre birşeyler yapmaya çalışmıştım, önemli değil,

Sanırım birazdan uzman arkadaşlarımızdan biri size bir çözüm üretir,

Teşekkür ederim.

Plaka girildiği anda ilgili doysada ona ait sayfaya giriş yapıypor.Yalnız sayısal değerleri metin olarak atıyor.Buda ado ile exceli kullanmak ne kadar yanlış olduğunu ortaya koyuyor.Bu iş için vt olarak mdb (access) dosyası kullansaydınız alanlara istediğniz değişkeni atayabilirsiniz.Ama excelde ado ile bu yapılamıyor.
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim conn As ADODB.Connection, rs As ADODB.Recordset
If Intersect(Target, Range("G4:G65536")) Is Nothing Then Exit Sub
If Target.Value = "" Then Exit Sub
Set conn = New ADODB.Connection
Set rs = New ADODB.Recordset
conn.Open "provider=microsoft.jet.oledb.4.0;data source=" & ThisWorkbook.Path & "\masraf_merkezi.xls;extended properties=""excel 8.0;hdr=yes"""
rs.Open "select * from [" & Target.Value & "$];", conn, 1, 3
rs.AddNew
rs(0).Value = Cells(Target.Row, "A").Value
rs(1).Value = CDate(Cells(Target.Row, "B").Value)
rs(2).Value = Cells(Target.Row, "C").Value
rs(3).Value = Cells(Target.Row, "D").Value
rs(4).Value = Cells(Target.Row, "E").Value
rs(5).Value = Cells(Target.Row, "F").Value
rs(6).Value = Cells(Target.Row, "H").Value
rs(7).Value = Cells(Target.Row, "I").Value
rs.Update
rs.Close
conn.Close
Set rs = Nothing
Set conn = Nothing
MsgBox "Kayıt girildi." & vbLf & vbLf & _
"evrengizlen@hotmail.com", vbOKOnly + vbInformation, "E V R E N"
End Sub

Ekli dosyalar

Yardımlarınız için gerçekten çok saolun arkadaşlar,inanın ki bu işlem işimi o kadar rahatlatacak ki,yani ne kadar teşekkür etsem azdır.

evet evren bey güzel olmuş istediğim bu şekilde idi ben "G" sütununu en sona alacağım çünkü şu anki yerinde oldugu zaman,eğer plakayı girersen "h"ve"I" sütununu almıyor ama önce "H"ve "I" sütünlarına işlem yapıp da "G" ye en son yaparsak oluyor.bunun için en sona alırsam sorun olmaz sanırım.tekrar teşekkür ederim. yardımlarınız için

Geri