• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bir aralıktaki tamsayıların sayısı

Excel Vers. ve Dili
excell 2007, türkçe
merhabalar, ben excell e yeni başladım. bilmek istediğim şu, örneğin a1 hücresinden a8 hücresine kadar rastgele sayılar var bunlar arasında tamsayı ve ondalıklı sayılar var, b1 hücresine a1:a7 aralığındaki 'tamsayı sayısını' yazmak istiyorum bir türlü beceremedim. arkadaşlar bu konuyla ilgilenen olursa dikkat etsin sadece tamsayı sayısının yazılmasını istiyorum, ondalıklı sayıların yuvarlanması gibi bişey söz konusu değil.. şimdiden ilgilenecek arkadaşlara teşekkür ediyorum, iyi çalışmalar...

Merhaba,

Sorunuz tam olarak anlaşılmıyor.

Kod:
=TAMSAYI(TOPLA(A2:A7))
yada

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(((A1:A7)=NSAT(A1:A7))*(A1:A7<>""))

yada

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(((A1:A7)=NSAT(A1:A7))*(A1:A7))

İstediğiniz bunlardan biri mi?

.

hayır bu değil, daha ayrıntılı açıklayayım. tam sayılar ondalıklı olmayan sayılardır bunu biliyorsunuzdur.. örneğin a1=3(tamsayı), a2=3,65(tamsayı değil), a3=12(tamsayı), a4=2,21(tamsayı değil), a5=3,12(tamsayı değil), a6=125(tamsayı) ve a7=16(tamsayı)... görüldüğü üzere a1:a7 aralığında 4 adet tamsayı var, diğer 3 hücredeki sayılar tamsayı değil, ben bunu b1'e yazdıramadım bir türlü. eğer doğru bir formül üretebilirseniz b1 de 4 yazması gerekiyor, ilginiz için teşekkürler...

#2 nolu mesajı düzeltmiştim;

Buda tam sayı olmayanların adedi:

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--((A1:A7)<>NSAT(A1:A7)))
.

sanırım son mesajınızda yazdığınız formül doğru, üzerinde biraz deneme yazpıp sonucunu size bildireceğim... teşekkürler

evet aradığım bu. peki şu konuda da yardımcı olabilir misiniz? ben b1 hücresine şu formülü yazdım =1*(a1-1), bu formülü aşağı kaydırmak istiyorum ancak şu şekilde ilerlesin, 2*(a1-2), 3*(a1-3), 4*(a1-4)..... nasıl yapabilirim?

Kod:
=SATIRSAY($B$1:B1)*($A$1-SATIRSAY($B$1:B1))
Bu şekilde deneyiniz..

.

bir iki sorum daha olacak, bu formülü b sütununun hepsine nasıl kaydıracam? ve bu formülün (b1/2)*(b1-b1/2) de durması gerekiyor, çünkü ondan sonra tekrar ediyor ve bu benim işimi bozuyor...

Formülü B1 hücresine kopyalayın. Sonra B1 hücresini kopyalayın > B2 geçin, B2 hücresinde iken;

ctrl + shift + alt ok tuşuna basın, bu işlemden sonra alan seçilecektir. Seçilii alanın herhangi bir bölümüne fare ile sağ klik yaparak yapıştır seçeneğini uygulayın.

Yalnız bu işlemi tüm sütuna uygularsanız dosyanız ağırlaşır ve donabilir.

2. sorunuzu anlayamadım. Daha detaylı açıklarmısınız.

.

şöyle ki a1 hücresindeki sayı 10 ise b5 teki formül şu olacaktır 5*(a1-5) yani 5*5, benim istediğim de b deki formülün a1 deki sayının yarısı kadar ilerlemesi ondan sonra da devre dışı kalması... örneğin a1= 20 için b deki formül en son b10 da uygulansın, ondan sonrası çıkmasın, yani 11*(a1-11) formülünün sonucu b11 e yazılmasın, formül b10 da dursun.. a1=70 ise formülümüz b35 te dursun.. böyle bişey mümkün mü?

Bu şekilde deneyiniz..

Kod:
=EĞER(SATIRSAY($B$1:B1)>$A$1/2;"";SATIRSAY($B$1:B1)*($A$1-SATIRSAY($B$1:B1)))
.

oldu, ömer bey çok teşekkür ederim, çok yardımınız dokundu, iyi çalışmalar...

Rica ederim, iyi çalışmalar..

ömer bey ben b sütunundaki sayıların kareköklerini c sütununa yazacam, ama b deki ifadeler bitince c dekiler de son bulsun istiyorum, şöyle bir formül yazdım doğru çalışıyor =EĞER(B1="";"";KAREKÖK(B1)) ancak bu sefer sizin verdiğiniz =TOPLA.ÇARPIM(((C:C)=NSAT(C:C))*(C:C<>"")) formülü #DEĞER hatası veriyor nasıl düzeltebiliriz?

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--ESAYIYSA(1/((MOD(C1:C7;1)=0)*(C1:C7<>""))))
Bu şekilde deneyiniz.Aralıkları düzenlersiniz.

Eğer 2003 ve öncesi sürüm kullanıyorsanız dizi oluşturan formüllerde sütunun yada satırın tümünü seçmeyiniz.

.

2007 sürümünü kullanıyorum, bu yazdığınız kaç tane sayı olduğunu yazıyor... ben kaç tane tamsayı var onu yazmasını istiyorum...

#15 nolu mesajdaki formülü değiştirdim. Tekrar deneyiniz.

size can-ı gönülden teşrkkür ediyorum, başarılarınızın devamını diliyorum, ellerine sağlık üstat, iyi çalışmalar...

Ben teşekkür ederim, iyi çalışmalar..

Geri