• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bilgi girişi olan son satırın makroda seçilmesi

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Herkese merhaba,

Excelde düşeyara formülü ile başka sayfadan bilgi getiriyorum ve zaman zaman aşağıda yazılı olan makro ile bu formüller ile gelen bilgileri sabitliyorum.

makro:
Sub cevir()
With [I02:Q326]: .Formula = .Value: End With
End Sub

Örnek olarak bu sayfada 326.satırınd bilgi girişleri yapıldıktan sonra formüllerin sayıya çevrilmesi işlemi için seçilecek aralığı el ile makro içine girerek seçiyor ve I02:Q326 arasında işlem yaptırıyorum.

Yapmak istediğim şey: 327. satıra bilgi girildiğinde formül sabitlemek için son satırın I02:Q327 olarak otomatikman seçilmesi ve düğmeye basıldığında işlemi yapması.

Şimdiden teşekkürler

Herkese merhaba,

Excelde düşeyara formülü ile başka sayfadan bilgi getiriyorum ve zaman zaman aşağıda yazılı olan makro ile bu formüller ile gelen bilgileri sabitliyorum.

makro:
Sub cevir()
With [I02:Q326]: .Formula = .Value: End With
End Sub

Örnek olarak bu sayfada 326.satırınd bilgi girişleri yapıldıktan sonra formüllerin sayıya çevrilmesi işlemi için seçilecek aralığı el ile makro içine girerek seçiyor ve I02:Q326 arasında işlem yaptırıyorum.

Yapmak istediğim şey: 327. satıra bilgi girildiğinde formül sabitlemek için son satırın I02:Q327 olarak otomatikman seçilmesi ve düğmeye basıldığında işlemi yapması.

Şimdiden teşekkürler

Merhaba
Kodu bununla değiştirip dener misiniz_?
Kod:
Sub cevir()
'Konu       :   Kod Düzenlemesi
'Mail       :   m.batu.1967@gmail.com
'Msn        :   m.batu.1967@hotmail.com.tr
'Skype      :   m.batu.1967
'Coder By   :   asi_kral_1967
With Range("I2:O" & Range("Q" & Rows.Count).End(xlUp).Row)
.Formula = .Value: End With
MsgBox "İşlem tamamlandı" & vbLf & Application.UserName, _
vbInformation, "asi_kral_1967"
End Sub

Son düzenleme:
Cevabınız için teşekkürler, Sayın Asi_Kral_1967
denedim ancak I:O arasında işlem yaptı. Belki siz Q yerine yanlışlıkla O yazdınız diye düşünerek ben de
With Range("I02:O" & Range("Q" & Rows.Count).End(xlUp).Row) satırında O yerine Q yazdım ve bilgi girişi olmayan alt satırların tamamında olan formülleride sildi.
İstene şey 2.satırdan başlıyacak ve bilgi girişi olan son satır arasındaki formülleri sayıya çevirecek.
Diyelim ki bilgi girişi 2.satırdan başladı ve en son 10.satıra girildi. Ben 2-10 satırları arasındaki I2:Q10 hücreleri arasındaki formülleri sayıya/metne çevireyim.

Cevabınız için teşekkürler, Sayın Asi_Kral_1967
denedim ancak I:O arasında işlem yaptı. Belki siz Q yerine yanlışlıkla O yazdınız diye düşünerek ben de
With Range("I02:O" & Range("Q" & Rows.Count).End(xlUp).Row) satırında O yerine Q yazdım ve bilgi girişi olmayan alt satırların tamamında olan formülleride sildi.
İstene şey 2.satırdan başlıyacak ve bilgi girişi olan son satır arasındaki formülleri sayıya çevirecek.
Diyelim ki bilgi girişi 2.satırdan başladı ve en son 10.satıra girildi. Ben 2-10 satırları arasındaki I2:Q10 hücreleri arasındaki formülleri sayıya/metne çevireyim.

Üstteki kodu güncelledim bakar mısın.

Üstteki kodu güncelledim bakar mısın.

2.ve 3.satırlara bilgi girerek denedim, ancak 3.satırdan aşağıdaki 4,5,6,.... bütün satırlardaki formülleri de sildi. Halbuki I2:Q3 ü silmeliydi.

Ayrıca makrodaki "I2:O" yu anlıyamadım Q sütununa kadar formül var.

Yani ben 8-10 satır bilgi girdikten sonra işlem yaptığımda her makro çalıştırıldığında I2:Q son bilgi girilen satır seçilmeli,, I2:Q10 gibi

2.ve 3.satırlara bilgi girerek denedim, ancak 3.satırdan aşağıdaki 4,5,6,.... bütün satırlardaki formülleri de sildi. Halbuki I2:Q3 ü silmeliydi.

Ayrıca makrodaki "I2:O" yu anlıyamadım Q sütununa kadar formül var.

Yani ben 8-10 satır bilgi girdikten sonra işlem yaptığımda her makro çalıştırıldığında I2:Q son bilgi girilen satır seçilmeli,, I2:Q10 gibi

O sütununa göre mi istiyorsunuz
Kod:
Sub cevir()
With Range("I2:O" & Range("O" & Rows.Count).End(xlUp).Row)
End Sub
Q sütununa göre mi_?
Kod:
Sub cevir()
With Range("I2Q" & Range("Q" & Rows.Count).End(xlUp).Row)
End Sub
Bu kodları deneyin. İstediğiniz olmuyorsa lütfen dosya üzerinde açıklayınız.

Geri