• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

biçimlendirme hakkında

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
arkadaşlar merhaba
yazdığım bi rakam var örneğin 6.72 rakamı bu sayıyı başka bir sayfaya özel yapıştır dediğimde aynı değeri yazıyor ve üstelik biçimlendirmeden ayarını aptığım halde aynı şey oluyor yardımcı olur musunuz ? ekte daha detaylı bi örnek var yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

arkadaşlar merhaba
yazdığım bi rakam var örneğin 6.72 rakamı bu sayıyı başka bir sayfaya özel yapıştır dediğimde aynı değeri yazıyor ve üstelik biçimlendirmeden ayarını aptığım halde aynı şey oluyor yardımcı olur musunuz ? ekte daha detaylı bi örnek var yardımcı olur musunuz?

siz ne yapmak istiyorsunuz. kopyaladığınız hücredeki formülün iptal olup değerin yazılmasını mı sadece öyle ise biçim'i ayarlayın. ondalık basamağını

örneğini vermek istediğim şey şu örneğin 6.72 rakamı sağ tık yaptıktan sonra biçimlendirmeden tamamen 7 olarak görünüyor ama üzerine tıkladığımda 6.72 sonucunu verıyor ve toplama işlemlerini sonuçlar farklı çıkıyor bu yüzden bunu sağlayabilcek bi püf noktası arıyorum. yani 6.72 tamamen 7 olarak görmek istiyorum ekte basit bi örnek var uğraştım ben ama çözemedim

örneğini vermek istediğim şey şu örneğin 6.72 rakamı sağ tık yaptıktan sonra biçimlendirmeden tamamen 7 olarak görünüyor ama üzerine tıkladığımda 6.72 sonucunu verıyor ve toplama işlemlerini sonuçlar farklı çıkıyor bu yüzden bunu sağlayabilcek bi püf noktası arıyorum. yani 6.72 tamamen 7 olarak görmek istiyorum ekte basit bi örnek var uğraştım ben ama çözemedim
Merhaba,

Hücre biçimleri toplamada sorun yaratır.

Örnek dosyanıza göre;
3530 sayısına uygulayın,
Kod:
=YUVARLA(C90;0)
Yada; Araçlar / Seçenekler / Hesaplama / Duyarlılık
Bunu seçiniz.

Hücre biçimi / Ondalı kısmını 0 (sıfır) yaptığınızda görünürde 7 olur fakar hesaplamada 6,72 olarak algılanır.

Yuvarla (;0) formülü ile 7 olarak algılanır ve toplama işleminde 7 olarak toplama dahil edilir.

duyarlılık yöntemini tekrar anlatır mısınız ?
Ne gibi bir anlatım istiyorsunuz?

Örneğin;

Boş bir çalışma sayfasının A1 ve A2 hücrelerine 6,72 yazın.
Hücreleri Biçimlendir / Sayı / Ondalık ayırıcı / 0 (Sıfır) seçin.
A3 Hücresine =TOPLA(A1:A2) formülünü giriniz görünen sonuç 13 olacaktır.
Fakat A3 hücresinde Hücreleri Biçimlendir / Sayı / Ondalık ayırıcı / 2 (iki) seçtiğinizde sayı 13,44 olarak görünecektir.

Ama A1 ve A2 hücrelerinin ondalık kısmını 0 (Sıfır) olarak ayarlayıp

2007 için, Ofis Düğmesi / Excel Seçenekleri / Gelişmiş / Bu çalışma Kitabını Hesaplarken / Duyarlılık Göründüğü Gibi Ayarla seçtiğinizde Toplam 14 olacaktır ve A1 ve A2 hücrelerine çift tıklasanız da 7 olarak görürsünüz.
Bundan sonraki tüm girişlerde otomatik olarak tam sayıya tamamlayacaktır.
Umarım anlaşılır olmuştur. İyi çalışmalar.

teşekkür ederim çok sağolun

Bir hatırlatma, duyarlılık seçili olduğu zaman küsuratlı sonuç alamazsınız.

Benim tavsiyem; Yuvarla formülü ilk tercihiniz olsun.

İyi çalışmalar.

Geri