- Excel Vers. ve Dili
- Microsoft Excel 2016
Merhaba arkadaşlar şu duruma bir çözüm bulamadım. Bir sütun hazırladım buraya isteğe bağlı biçimlendirme yaptım:
Biçimlendirmem şu şekilde:
T\R32000000000
Sütuna şu rakamı yazdığımda :1393258
Biçimlendirme sayesinde karşıma TR32001393258 şeklinde çıkmaktadır.
Benim istediğim sütuna bu şekilde TR li dönüştürülmüş halini DEĞER olarak kopyalamak. Tüm kopyalama seçenekleri TR li olarak değer olarak yapıştırmamaktadır. Bu işlemi yapabilmek için hazırladığım sütunu worde kopyalıyorum sonra ordan istediğim sütuna yapıştırıyorum. Ancak bu şekilde TR li olarak değer olarak yapıştırabiliyorum.
Bu konuda şöyle bir makro var ama bunda sorun oluyor.
Ancak bu kodda sorun şöyle: Bazı rakamlar TR32000123123 şeklinde tr den sonra 3 tane sıfır var, bazı rakamlar ise TR32001231231 şeklinde sorun burda başlıyor makro istediğim yere hep 2 tane sıfırlı olarak yapıştırmakta. kodda düzenleme bir türlü yapamadım.
Biçimlendirmem şu şekilde:
T\R32000000000
Sütuna şu rakamı yazdığımda :1393258
Biçimlendirme sayesinde karşıma TR32001393258 şeklinde çıkmaktadır.
Benim istediğim sütuna bu şekilde TR li dönüştürülmüş halini DEĞER olarak kopyalamak. Tüm kopyalama seçenekleri TR li olarak değer olarak yapıştırmamaktadır. Bu işlemi yapabilmek için hazırladığım sütunu worde kopyalıyorum sonra ordan istediğim sütuna yapıştırıyorum. Ancak bu şekilde TR li olarak değer olarak yapıştırabiliyorum.
Bu konuda şöyle bir makro var ama bunda sorun oluyor.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim KeyCells, cel As Range
Set KeyCells = Range("f2:f" & Rows.Count)
If Not Application.Intersect(KeyCells, Range(Target.Address)) _
Is Nothing Then
For Each cel In Target
If cel <> "" Then
With cel
.Offset(0, -4) = "TR3200" & cel
End With
Else
With cel
.Offset(0, -4) = ""
End With
End If
Next
End If
End Sub
Ancak bu kodda sorun şöyle: Bazı rakamlar TR32000123123 şeklinde tr den sonra 3 tane sıfır var, bazı rakamlar ise TR32001231231 şeklinde sorun burda başlıyor makro istediğim yere hep 2 tane sıfırlı olarak yapıştırmakta. kodda düzenleme bir türlü yapamadım.