• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

biçimlendirdiğim tarihi arama formülü görmüyor

Excel Vers. ve Dili
ofis2003
tarihi gg aaaa yyyy ggg şeklinde biçimlendirdim. bu tarihi kullanarak formül yazmak istiyorum ancak birtürlü yapamadım. yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Tam olarak soru nedir?
Biraz daha açıklama yapar mısınız?

bugüne ait sabah ve akşam ezan vakitlerini almak istiyorum. günün tarihi B2 değişince güneş ve akşam saatleride tablodan güncellenecek.

bugüne ait sabah ve akşam ezan vakitlerini almak istiyorum. günün tarihi B2 değişince güneş ve akşam saatleride tablodan güncellenecek.

Eki inceleyiniz.
Her gün o günün güneş ve akşam saatleri otomatik olarak sarı hücrelere gelecek.
Kolay gelsin...

Ekli dosyalar

syn bazgiret yardımınız için teşekkürler formül çalışıyor ancak güncelleme yapınca tekrar arızaya geçiyor. dosya internet üzerinden güncelleme yapıyor. tekrar bakabilirseniz sevinirim...

Merhaba,

B2 hücresine aşağıdaki formülü yazarak deneyiniz.
Kod:
=METNEÇEVİR(BUGÜN();"gg aaaa yyyy")&" "&SOLDAN(METNEÇEVİR(BUGÜN();"gggg");2)

syn bazgiret yardımınız için teşekkürler formül çalışıyor ancak güncelleme yapınca tekrar arızaya geçiyor. dosya internet üzerinden güncelleme yapıyor. tekrar bakabilirseniz sevinirim...

Dodyada yazılı bulunan tarihler hücre içimlendirmeden "TARİH" seçilmiş ve o şekilde ayarlanmıştır. Tarihlerdeki bu formatı metin veya başka şekle çevirirseniz hata verir.. Bana sorarsanız güncellemeyi tarihler dışındaki verilerle sınırlı tutun.Ya da yeniden biçimlendirme yapın. Günceleleme şeklinizi göremedğimi için afaki ancak bunu söyleyebilirim.

Ama....
09.01.2013 için Ca yazıyor, ona çözüm bulunca yazarım..

Son düzenleme:
İyi çalışmalar.

Ca, Pt ve Ct için formül yeniden tasarlanabilir.

kullandığım başka bir site daha var. oradaki format 09.01.2013 Çarşamba bunu kullansak olurmu acaba. birde +1 gün nasıl ilave edebilirim

+1 nereye ilave edilecek?

verdiğiniz formüle. ertesi günün güneş saatinide bulmam gerekiyor ayrı bir hücreye yazacam

Önce mevcut dosya üzerinde formülü güncelleyeceğim. +1 kolay gibi....

Formülü aşağıdaki ile değiştiriniz,
+1 için BUGÜN() gördüğünüz yerleri BUGÜN()+1 yapınız.
Kod:
=METNEÇEVİR(BUGÜN();"gg aaaa yyyy")&" "&ARA(HAFTANINGÜNÜ(BUGÜN();1);({1;2;3;4;5;6;7});({"Pa";"Pt";"Sa";"Ca";"Pe";"Cu";"Ct"}))

elinize sağlık bu formülde oldu. çok teşekkürler bu kadar bilgiyi nasıl öğreniyorsunuz şaşırmamak imkansız.

Paylaşımları takip ederek öğrendim ve öğreniyorum.

İyi çalışmalar.

Geri