• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

beton üretimi çizelgesi

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Merhaba eklediğim dosya da günlük olarak işçilerin tur sayıları ve dökdüğü beton miktarları var. Pivot tabloda tur sayılarını özet olarak çıkardım fakat bunu her ay işçi turları girildikçe özet tablo güncellensin istiyorum. Yardım ederseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba kardeşim,
Uzman değilim ama cevabımla faydalı olabilirsem sevinirim.
Pıvot Table üzerinde sağtuş yapın -pıvot table seçenekleri-dosyayı açarken verileri yenile-seçeneğini seçin dosyayı her açtığınızda veriler otomatik olarak yenilenir.
Fakat size tavsiyem verilerinizi tek sayfada toplayıp sorgulamayı tek bir özet tablo ile yapın.
Selametle Kalın.

şöförlerin tur sayılarını günlük olarak ayrı ayrı pivot tabloya yönlendirsem ordan da etoplayla toplam turlarını buldurabilsem tam istediğim olacak da. oturtamadım bir türlü. Teşekkür ederim bu söylediğiniz de çok işime yarayacak.

Merhaba,
Ekteki tablodan özet tabloyu direk oluşturabilecek bi formülü oluşturabilirseniz çok işime yarayacak. İşçilerin günlük tur sayılarını özet tabloya yönlendirmek istiyorum. Yardım ederseniz çok sevinirim.

Merhaba kardeşim,
Kurmuş olduğunuz veri kayıt ve rapor yapısı bence çok dağınık.
Bir sürecin veri tabanı kaydı tek sahifede olmalı bence.
Böyle olursa Özet tablo ile en karışık sorgulamaları hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.
ilave olarak excel 2010 u tavsiye ederim.Tablo üzerinde filtrelemeyi daha mükemmel bir şekilde yapabiliyorsunuz.
Bu doğrultuda hazırladığım ek dosyaya bir bakın.2 günlük kaydı aldım.
Faydalı olur inşaallah.
Selametle kalın.

Ekli dosyalar

çok teşekkür ederim kemal bey ufak bi makroyuda ekleyerek sorunu çözdü. sağolun :)

Tekrar merhaba,
Birşey sormak istiyorum size. Eklediğim dosyada pivot tablodaki beton üretimlerini tur sayılarına bölmek istiyorum. Fakat sürükleyerek yapamıyorum. yukarıdan filtreyi uyguladıkça da bölme işlemi nin sürekli uygulanmasını nasıl sağlayabilirim. Yardımcı olur musunuz lütfen.

Ekli dosyalar

Geri