• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

beşli veri doğrulama

Excel Vers. ve Dili
2010 ingilizce
herkese iyi çalışmalar,
Ekteki tabloda veri doğrulama ile bir liste yapmaya çalıştım ama işler karıştı,yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

ne yapmak istediğini tam anlayabilmiş değilim açıklarmısın?

sipariştablosu hazırlayacağım ama satıcı sipariş bilgilerini girmeden önce ekibini seçtikten sonra,bölgesini seçmesini daha sonra kendi ismini ve kendi çalıştığı alanların gelmesini istiyorum.Yani adana mavi grubunu seçince yan hücrede adana mavi gruptaki çalışanlar gelecek ve çalışan ismini seçince sadece kendi çalıştığı alan gelecek gibi.Veri doğrulama ile yapmak istiyorum.

sipariştablosu hazırlayacağım ama satıcı sipariş bilgilerini girmeden önce ekibini seçtikten sonra,bölgesini seçmesini daha sonra kendi ismini ve kendi çalıştığı alanların gelmesini istiyorum.Yani adana mavi grubunu seçince yan hücrede adana mavi gruptaki çalışanlar gelecek ve çalışan ismini seçince sadece kendi çalıştığı alan gelecek gibi.Veri doğrulama ile yapmak istiyorum.

ekteki dosyayı denermisin

Ekli dosyalar

Kemalist merhabalar,
Öncelikle yardımın için teşekkürler.Ben sorunumu tam anlatamadığım için uğraştığım dosyayı size yolluyorum.Filtre sadece bir satır için uygulandığı için ben her satırda uygulamak istiyorum.buradaki forumlardan aldığım veri doğrulama formüllerini bir grup için yapmaya çalıştım ama tüm türkiye ekibi için yapmak istiyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

Korhan bey elinize sağlık isim seçildikten sonra brick ve il detayları için ne yapmalıyım.
Yani isimden sonra o kişiye ait bricklerin ve çalıştığı ilin gelmesini nasıl sağlayabilirim.

Son düzenleme:
Merhaba,

Dün gece dosyanızı tamamlayamamıştım. Şimdi tüm sütunları tanımladım. Verileriniz çok olduğu zaman formülle çözümler ağır kalacaktır. Bu sebeple işlemde makro kullandım.

Üstteki mesajımdan dosyayı indirip deneyebilirsiniz.

Not: Verileri sıralı mantıkla girmelisiniz. Yoksa hatalı sonuçlar verecektir.

Merhaba,

Dün gece dosyanızı tamamlayamamıştım. Şimdi tüm sütunları tanımladım. Verileriniz çok olduğu zaman formülle çözümler ağır kalacaktır. Bu sebeple işlemde makro kullandım.

Üstteki mesajımdan dosyayı indirip deneyebilirsiniz.

Not: Verileri sıralı mantıkla girmelisiniz. Yoksa hatalı sonuçlar verecektir.

Korhan bey emeğiniz için teşekkürler..Makro bilmediğim için soruyorum çalışan değişirse veyaherhangi bir değişiklik olursa nasıl bir yol izlemeliyim.Bugün forumlardan deneyerek yaptığım dosyaya bakabilirmisiniz.Bu dosyada isimler tek bir isim çıkmıyor:) bu konuda nelere yapabilirim

Ekli dosyalar

Merhaba,

Dosyanızda veri doğrulama uygulamak için yardımcı sütunlar kullanmak gerekecek. Bu sebeple işi uzatmamak adına makro kullandım. Son eklediğiniz dosyada sütunlar farklı yerde olduğu için kodu yeniden düzenlemek gerekecek.

Doğrulama verileriniz için "DATA" isimli sayfayı kendi dosyanıza kopyalayabilirsiniz. Çünkü bu sayfada aynı zamanda dinamik ad tanımlaması kullandım. Bununla ilgili örnekleri forumda bulabilirsiniz. Ama dediğim gibi makro kodlarını tekrar son eklediğiniz dosyaya göre yeniden yazmak gerekecek.

aynısını bende istiyorum :)

merhaba aynısından bende alabilirmiyim :)

Ekli dosyalar

Deneyiniz...

Ekli dosyalar

Geri