• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Beş Şartli Düşeyara

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Pro Plus 2010
iyi akşamlar
Excelde tablomda düşey arama yapmak ve belirttiğim 5 şart olan satırdaki değeri kopyalamak veya belirttiğim hücreye yazmak istiyorum. Ama denemelerime rağmen bir türlü olmadı. Sorunum sütün indiş sayısını veriyorum aralık bak sıfır koyunca hata veriyor bir yapınca değer geliyor ama çoğu zaman şartlara uyan değer olmuyor. Bir dosya ekledim. umarim yardım edersiniz. şimdiden yardım edenlere teşekkürler. Makro kullanarakta yapılabilirse sorun olmaz benim için

http://www.dosya.tc/server6/hk11vv/Yardim.xlsx.html

Son düzenleme:
Merhaba.

Belgeniz pek anlaşılır değil ama aşağıdaki şekilde işlem yapıp sonucu kontrol ediniz.
Yanlış anlamadıysam istediğinizi aşağıdaki DİZİ FORMÜLÜ ile elde edebilirsiniz.
Formüldeki kırmızı 3 sayıların gerçek belgenizdeki tablonun son satır numarasıyla değiştirmeyi unutmayın.
.
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(KAÇINCI(P4&Q4&R4&S4&T4;$A$2:$A$[B][COLOR="Red"]3[/COLOR][/B]&$B$2:$B$[B][COLOR="Red"]3[/COLOR][/B]&$F$2:$F$[B][COLOR="Red"]3[/COLOR][/B]&$H$2:$H$[B][COLOR="Red"]3[/COLOR][/B]&$I$2:$I$[B][COLOR="Red"]3[/COLOR][/B];0));"";İNDİS($N$2:$N$[B][COLOR="Red"]3[/COLOR][/B];KAÇINCI(P4&Q4&R4&S4&T4;$A$2:$A$[B][COLOR="Red"]3[/COLOR][/B]&$B$2:$B$[B][COLOR="Red"]3[/COLOR][/B]&$F$2:$F$[B][COLOR="Red"]3[/COLOR][/B]&$H$2:$H$[B][COLOR="Red"]3[/COLOR][/B]&$I$2:$I$[B][COLOR="Red"]3[/COLOR][/B];0);1))
[SIZE="2"][COLOR="Blue"][B]DİZİ FORMÜLÜ hücreye, ENTER [COLOR="Red"]değil[/COLOR] CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına [COLOR="Red"]birlikte basılarak[/COLOR] girilmelidir.[/B][/COLOR][/SIZE]

Son düzenleme:
Ömer bey ilginize teşekkürler hemen deniyorum.
Aradığım buydu tekrar teşekkürler

Önceki cevabımda yer alan formülde değişiklik (hatalı sonucu engelleyici) yaptım, önceki cevabımda yer alan formüle tekrar bakınız.

Teşekkürler Ömer bey bende buna bakıyordum nasil hallederim diye YOK çıkıyordu bazi eşleşme olmayan hüçrelerde

Umarım istediğiniz tam olarak budur.
İyi günler dilerim.

Geri