• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

benzersiz veriler

Excel Vers. ve Dili
ms office 2010 ev
ms office 2007 iş
ekli dosyada iki kritere göre benzersiz verileri buldurmak istiyorum. bunu yapmak mümkünmüdür.
ilgilenelere çok teşekkürler

Slm.
Tarih (A sütunu) , işlem türü (B sütunu) ise tarih ve işlem türü bileşkesine göre tüm verileriniz zaten benzersiz?
Biraz daha açıklama gerekli.

sn muygun E2 hücresinde tarih kriterini seçeceğim F2 hücresinde işlem türü kriterini seçeceğim. buna göre veri sütunudaki verilerden benzersiz olanların sıralanmasını istiyorum. örnekte veri sütunundaki verilerin hepsi benzersiz fakat bunlar benzerde olabilir.
ilginize teşekkürler

Selamlar,

Yardımcı sütun kullanılarak hazırladığım örnek dosyayı incelermisiniz.

Yardımcı sütun kullanılarak yapılmıştır.Beğenmezseniz kullanmayabilirsiniz.

İyi çalışmalar.

sn Ali, sn Korhan Ayhan, sn muygun ilginize, bilginize çok teşekkürler yine yardımcı oldunuz. yardımcı sütun olmasaydı çok daha süper olacaktı. başka bir cevap gelmediğine göre bu iş yardımcı sütunsuz olmuyor sanırım.
iyi günler diliyorum.

yardımcı sütun olmasaydı çok daha süper olacaktı. başka bir cevap gelmediğine göre bu iş yardımcı sütunsuz olmuyor sanırım.
iyi günler diliyorum.

Yücel Bey, yardımcı sütunsuz bir örnektir. Biçim-Koşullu biçimlendirmedede hata veren hücreleri yeşil font olarak belirlendim.

G1 hücresindeki iki sütuna göre benzersiz veri adetini veren formül kurgulamaya çalıştım. Daha etkin bir çözüm aklıma gelirse,koşullu biçimlendirmeyede gerek kalmayacak.

Üstteki dosyayı değiştirdim koşullu biçimlendirme ve yardımcı sütun yoktur.

sn Ali benzersiz çözümünüz için çok teşekkürler. size dönünceye kadar iki adet çözüm üretmişsiniz,harika bir kod yazmışsınız. yazılmış olan kod tarih kriterinde sadece AY dikkate alıyor. AY ve YIL dikkate alınırsa daha uygun olcaktır. kod buna uyarlamak zormudur.
ekteki dosyada da yapmak istediğimi anlatmaya çalışıtım.
ilgilenen herkese çok teşekkürler.

sn Ali ancak teşekür edebiliyorum. benzersiz verilerle ilgili benzersiz bir çözüm. bir problem daha halledildi. iyiki varsınız.

Rica ederim. Sorununuzun çözülmesine sevindim.

Geri