• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Benzersiz Kişi Sayısı

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Merhaba arkadaşlar ,

Ekli dosyada belirtilen intervallerde kaç benzersiz kişi çalışıyor bunu bulmak istiyorum Yardımcı olabilir miyiz ? Örneğin : 00:00 - 00:30 saatleri arasında benzersiz kaç kişi var

Tşk.

Ekli dosyalar

Bu sorunun cevabını esasen ben de merak ettim. Biraz uğraştım basit gibi geldi ama şimdi işin içinden çıkamıyorum. Cevabını dört gözle bekliyorum.

Merhaba arkadaşlar ,

Ekli dosyada belirtilen intervallerde kaç benzersiz kişi çalışıyor bunu bulmak istiyorum Yardımcı olabilir miyiz ? Örneğin : 00:00 - 00:30 saatleri arasında benzersiz kaç kişi var

Tşk.

Merhaba,

Dizi formülüdür. Girişini ctrl shift enter tuş kombinasyonu ile tamamlayınız.

Kod:
=BAĞ_DEĞ_SAY(1/SIKLIK(EĞER(($B$2:$B$15885>=SOLDAN(E2;5)+0)*($B$2
 :$B$15885<SAĞDAN(E2;5)+0)*($C$2:$C$15885<>"");KAÇINCI($C$2
  :$C$15885;$C$2:$C$15885;0));SATIR($B$2:$B$15885)-SATIR($B$2)+1))

Sayın Hocam böyle formülleri görünce içime bir sıkıntı basıyor. Kendimce kendimi excel mütehassısı olarak addederdim ama zat-ı şahanelerinizin şu yazdığı formül beni bitirdi açıkçası. İyi ki varsınız...:bravo:

Sayın harziyan, güzel sözleriniz için teşekkür ederim.

Ömer Bey Merhaba ,

Öncelikle yardımınız için çok teşekkür ederim fakat bi sorum daha olacak

00:00-00:30 saatleri arasında "x" operasyonda görevli benzersiz kaç kişi çalışmış.

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Dizi formülüdür.

Kod:
=BAĞ_DEĞ_SAY(1/SIKLIK(EĞER(($B$2:$B$15885>=SOLDAN(F2;5)+0)*($B$2
 :$B$15885<SAĞDAN(F2;5)+0)*($C$2:$C$15885=G$1)*($D$2
  :$D$15885<>"");KAÇINCI($D$2:$D$15885;$D$2
   :$D$15885;0));SATIR($B$2:$B$15885)-SATIR($B$2)+1))
.

Ömer Bey Merhaba ,

Belirttiğiniz formülü kullanıyorum fakat değerleri hep sıfır veriyor. Ekli dosya olarak gönderme imkanınız var mı ? Tekrar kontrol edebilir misiniz ?

Tşk.

Formülü dizi formülüne çevirmeniz gerekir.

Formülü hücreye yazdıktan sonra entera basmadan ctrl shift enter tuş kombinasyonu ile girişini tamamlayın. Bu işlemden sonra formülün başına ve sonuna { } ayıraçları otomatik eklenecektir.

.

Ömer Bey desteğiniz için çok teşekkür ederim. Belirttiğiniz gibi işlem yapınca sorun kalmadı.

Geri