• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

benzer silerken karşılarındaki sayıları toplama

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007
Merhaba arkadaşlar, excelde makro yazmaktan acizim bu nedenle siz değerli üstadlara danışmak istiyorum :)

ekteki dosyada muhtelif ürünlerin farklı tarihlerde çıkış hareketleri var, benim için önemli olan tarihlerden öte toplam çıkış adetleri, bu nedenle stok kodlarını referans alarak benzer olanları silerken karşılarındaki çıkış adetlerinide toplamak istiyorum, bunu makro dışında bir formülasyonla yapabilir miyiz? yapamaz isek makroda bunu nasıl sağlarız...

Bunun yanında makro öğrenmeye de nereden başlayabiliriz onu da arada size danışayım değerli üstadlar, C++ Delphi kodları yazmayı biliyorum, programlama mantığına sahibim ancak bunu excelle nasıl birleştiririz ona çözüm bulamadım...

Teşekkür ederim...

Ekli dosyalar

Selamlar,

Verilerinizi silmeden de bu işlemi yapabilirsiniz .ÖZET TABLO kullanarak çok hızlı bir şekilde istediğiniz tabloyu oluşturabilirsiniz. Forumda bu konula ilgili bir çok örnek bulunmaktadır. İnceleyiniz.

Benim size tavsiyem ilk önce excelin yerleşik menülerinde bulunan özellikleri ve formülleri iyice kavradıktan sonra makroya adım atmanızdır. Yoksa makrolar bölümünde bocalama yaşayabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Korhan Bey,

Teşekkür ederim ilginize...
Bu benzer silerken toplama işim benim başlangıcım, bundan sonra diğer ayların siparişleri ile karşılaştırma, fark bulma gibi işlemleri yapacağım...
Birde bu işleme makro istememin sebebi, iş planlaması yaparken bir çok yerde lazım oluyor, özet tablo yaptığımızda istediğim gibi düzenleme yapamıyorum görsel açıdan, bundan dolayıdır bu duruma makro istemem...

Saygılarımla

Selamlar,

Makro ile hazırladığım ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Uygulanan kod; (Boş bir modüle uygulayın.)

Kod:
Option Explicit

Sub ÖZET_TABLO_OLUŞTUR()
    Dim S1 As Worksheet, S2 As Worksheet

Set S1 = Sheets("Sayfa1")
    Set S2 = Sheets("Sayfa2")

S2.Range("A2:C65536").ClearContents

S1.Columns("B:C").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CopyToRange:=S2.Range("A2"), Unique:=True
    S2.Rows(2).Delete

S2.Range("C2").Formula = "=SUMIF(" & S1.Name & "!B:B," & S2.Name & "!A2," & S1.Name & "!D:D)"

With S2.Range("C2")
        .AutoFill Destination:=S2.Range("C2:C" & S2.Range("A65536").End(3).Row)
        .Value = .Value
    End With

S2.Select
    Set S1 = Nothing
    Set S2 = Nothing

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

Ekli dosyalar

Hocam Sağol,

sayfa isimleri değiştiğinde çalışmadı ama sorun değil, bu şekilde oluşturmak istediğimde sizin gönderdiğiniz örneği taslak kabul edip ona göre verileri kolonlara attığımda istediğim gibi çalışıyor, emeğinize sağlık...

Saygılarımla...

Geri