- Excel Vers. ve Dili
- office 2007 türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 11-06-2017
:hihoho: öncelikle şunu belirtmeliyim. bu site excel bilgime çok şey kattı. her geçen gün bildiklerim yetmemeye başladı . bu da şu da niye olmasın olabilirmi diye sorar hale geldim. excel ile yapılanları gördükçe şaşırıyorum. benim bildiklerim yaptıklarımın çok basit kaldığını görüyorum diğer örnekleri inceledikçe daha yapabileceğim çok şey varmış .
şimdiki soruma gelince malumunuz benim bir bitki listem var ve bununla başım dertte (dertte dediysem sürekli geliştirmek için uğraşıyorum
)
veri doğrulama ile bitki listemi hazırladım ve açılır kutudan bitki isimlerine tıklayarak bitkileri seçebiliyorum. ama 200 den fazla bitki var . sormak istediğim : ben seçeceğim bitkinin ilk harfini yazsam o harf ile başlayan bitkilerden itibaren sıralama yapılabilirmi . yani ben ilk harfi yazdıktan sonra açılır kutudaki liste o harften başlayabilirmi . umarım anlatabilmişimdir.
not : bitki isimleri alfabetik sıradadır.
teşekkür ederim ....
şimdiki soruma gelince malumunuz benim bir bitki listem var ve bununla başım dertte (dertte dediysem sürekli geliştirmek için uğraşıyorum
veri doğrulama ile bitki listemi hazırladım ve açılır kutudan bitki isimlerine tıklayarak bitkileri seçebiliyorum. ama 200 den fazla bitki var . sormak istediğim : ben seçeceğim bitkinin ilk harfini yazsam o harf ile başlayan bitkilerden itibaren sıralama yapılabilirmi . yani ben ilk harfi yazdıktan sonra açılır kutudaki liste o harften başlayabilirmi . umarım anlatabilmişimdir.
not : bitki isimleri alfabetik sıradadır.
teşekkür ederim ....