• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Belli zaman dilimlerine göre sınıflandırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hkoca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
office 7 ingilizce
merhaba ben belli tarihlerde yapılan araç sayımlarını sınıflandırmak istiyorum sınıflandırıkende saatlik olarak sınıflandırma yapılacak örneğin saat 1 ile 2 arasında geçen araçların 4 sınıf halinde sayımı yapılacak.ekte dosyanın bir örneğini gönderdim.sayfanın sağ tarafındaki tablolar şekilde elde etmek istiyorum.yardımcı olursanız çok sevinirim...

Ekli dosyalar

dosyanız ektedir.

biraz düzenleme yapmak gerekti.

Ekli dosyalar

beni nasıl bir dertten kurtardın anlatamammmm.dualarım seninleee.çoook teşekkür ederimmmmmm.

sevgili MANCUBUS benim dosyanın orjinalinde yaklaşık 2 aylık veriler var.ben tüm dosyayı upload edemediğim için bi kısmını yazmıştım şimdide kalan kısmına nasıl uygulatcam formulü çözemedim yardımcı olabilirmisin istersen farklı bi siteye ornjinalini upload ediyim?
http://hotfile.com/dl/106139900/6ca0...AYIM.xlsx.html

Son düzenleme:
rica ederim.
bilince kolay :)
forumu izlemeye devam edin.

A, B, C sütunlarındaki satır sayısı arttıkça H, I, J, K, L sütunlarındaki formülleri güncelleyin.

ikinci satırdaki, mevcut
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($A$2:$A$3622=$F2)*($B$2:$B$3622>=$G2)*($B$2:$B$3622<($G2+ZAMAN(1;0;0)))*($C$2:$C$3622=BÜYÜKHARF(I$1)))

ikinci satırdaki, arttıkça, H2 için, (örnek 30000 satır)
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($A$2:$A$[COLOR="Red"]30000[/COLOR]=$F2)*($B$2:$B$[COLOR="Red"]30000[/COLOR]>=$G2)*($B$2:$B$[COLOR="Red"]30000[/COLOR]<($G2+ZAMAN(1;0;0)))*($C$2:$C$[COLOR="Red"]30000[/COLOR]=BÜYÜKHARF(I$1)))
bunu I2, J2, K2, L2 hücreleri için uyarlar en alt satıra kadar H2:L2 alanını kopyalarsınız.

ben her saattteki toplam araç için, kontrol amaçlı, L sütununa da topla.çarpım formülü yazdım ama dosyayı rahatlatmak için L2'ye
Kod:
=H2+I2+J2+K2
yazıp en alt satıra kadar kopyalayabilirsiniz. veya olduğu gibi silebilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri