• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soru Belli bir sütundaki verileri çağırmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ZonaX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba, renkli olarak belirtilmiş olan sayfa2 B sütundaki verileri yine aynı renkli satırlara gelecek şekilde e1 - e2 - e3 satırlarına sırasıyla yan yana çağırmak istiyorum, bu arada sayfa1 deki liste her gün değişiyor (azalıyor veya artıyor, ama aralarında her zaman 0 var), buna göre verileri bir birinden nasıl ayırıp e1 - e2 - e3 satırlarına sırasıyla yan yana çağırabilirim, bu konuda yardımlarınızı bekliyorum, dosyam ektedir.

Ekli dosyalar

E1 hücresine uygulayıp deneyiniz. Yana ve alt hücrelere sürüklersiniz.

DİZİ formüldür. Formül girişini CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak yapınız. Aksi halde doğru sonuç üretmez.

Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(DOLAYLI("B"&EĞERHATA(KÜÇÜK(EĞER($B$1:$B$1000=0;EĞER($B$1:$B$1000<>"";SATIR($B$1:$B$1000)));$D1-1);5)+1&":B"&KÜÇÜK(EĞER($B$1:$B$1000=0;EĞER($B$1:$B$1000<>"";SATIR($B$1:$B$1000)));$D1)-1);SÜTUN()-4);"")

E1 hücresine uygulayıp deneyiniz. Yana ve alt hücrelere sürüklersiniz.

DİZİ formüldür. Formül girişini CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak yapınız. Aksi halde doğru sonuç üretmez.

Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(DOLAYLI("B"&EĞERHATA(KÜÇÜK(EĞER($B$1:$B$1000=0;EĞER($B$1:$B$1000<>"";SATIR($B$1:$B$1000)));$D1-1);5)+1&":B"&KÜÇÜK(EĞER($B$1:$B$1000=0;EĞER($B$1:$B$1000<>"";SATIR($B$1:$B$1000)));$D1)-1);SÜTUN()-4);"")

Korhan Bey merhaba, söylediğiniz gibi yaptım ama sonuç vermiyor, hücreler boş görünüyor, bu arada CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak yaptım, bilginiz olsun.

Korhan Bey merhaba, söylediğiniz gibi yaptım ama sonuç vermiyor, hücreler boş görünüyor, bu arada CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak yaptım, bilginiz olsun.

Şimdi bir düzeltme yaptım, D1 - D2 - D3 hücrelerine sırasıyla 2 - 3 - 4 yazınca formül çalıştı, düzgün sonuç veriyor, teşekkürler desteğiniz için, Saygılar.

Ben örnek dosyanız da sonuç aldıktan sonra paylaşımda bulundum.

Asıl dosyanızdaki durum farklı ise çalışmaya bilir.

Geri