Herkese kolay gelsin arkadaşlar okulda yaptığım bir çalışmada yardımınıza ihtiyaç duydum. Ekteki dosyada A ve B sütünlarında datalar var ve bunlar birbirinden farklı miktardalar. Benim ihtiyacım olan A ve B sütünlarındaki dataların belli bir sapmayla aynı olanlarını bir şekilde belli edilmesi D ve E sütünlarına yazılabilirler ya da aynı renkle renklendirilirler ya da sizin aklınıza gelen bir şeyde olabilir.
örnek olarak:
A14 hücresinde 6.1073 B17 hücresinde 6.1051 var eğer ben 0.003'lük bir sapma vermişsem bu iki değer yukarıda belirttiğim şekilde renklendirilmeli ya da farklı iki sütüna yan yana yazılmalı.
Ben çözüm bulabilmek için ilk olarak koşullu biçimlendirme denedim fakat orda sadece tıpatıp aynıysalar sonuc alabildim ve bütün değerleri aynı renk yapıyor şöyleki farklı 2 değer 2 sütünda da varsa onların ikisini birden kırmızı yapıyor mesela ben yine tek tek gözle kontrol etmek zorunda kalıyorum.
Düşeyara denedim ondada başarılı olamadım en yakın değeri getirdi ama oda işe yaramadı en yakın değeri getirmedi.
Bana bir örnek yollayabilirseniz ya da bir fikir sunabilirseniz çok sevinirim.
örnek olarak:
A14 hücresinde 6.1073 B17 hücresinde 6.1051 var eğer ben 0.003'lük bir sapma vermişsem bu iki değer yukarıda belirttiğim şekilde renklendirilmeli ya da farklı iki sütüna yan yana yazılmalı.
Ben çözüm bulabilmek için ilk olarak koşullu biçimlendirme denedim fakat orda sadece tıpatıp aynıysalar sonuc alabildim ve bütün değerleri aynı renk yapıyor şöyleki farklı 2 değer 2 sütünda da varsa onların ikisini birden kırmızı yapıyor mesela ben yine tek tek gözle kontrol etmek zorunda kalıyorum.
Düşeyara denedim ondada başarılı olamadım en yakın değeri getirdi ama oda işe yaramadı en yakın değeri getirmedi.
Bana bir örnek yollayabilirseniz ya da bir fikir sunabilirseniz çok sevinirim.