• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Belli Bir Listedeki Veriyi Kullanıcıya Seçtirip Filtreleme

Excel Vers. ve Dili
Excell 2016
Merhaba arkadaşlar.

A sütununda

Ekonomi
Ekonomi
İşletme
Maliye
İşletme
Ekonomi
İşletme
Ekonomi

gibi satırlar olduğunu varsayalım, istiyorum ki ben bunu arkaplanda başka bir sayfaya taşıyıp yinelenenleri kaldırıp şu hale getireyim;

Ekonomi
İşletme
Maliye

sonra da kullanıcının bunları seçebilmesini sağlayayım, kullanıcı Ekonomi ve İşletmeyi seçtiğinde ilk sayfada sadece ekonomi ve işletmeler kalsın,

direk kod yazmasanız da olur, bana yöntem söylerseniz, kullanmam gereken (combobox, listbox vs.) neyse yazıp tarif ederseniz kendim de araştırabilirim,

küçük bir demo yapsanız tadından da yenmez tabi,

sadece hangi yolu kullanacağımı bilsem de yeterli olur ama,

teşekkür ederim.

A sütununda yazan verileri ikinci bir sayfaya çekip yinelenenlerini kaldırma işi tamam da yanlış anlamadıysam siz bundan sonraki bölümde yine ilk sayfada A sütununda seçim yapmak istiyosunuz, doğru mu anlamışım.

kısaca evet, uzun olarak:

önce sebebini anlatayım ki mantığını anlayabilin, anlaşılabilir olması için.

belli tarihlerde internetten rastgele girilen datalar çekiyorum, kişiler kendi üniversite bölümlerini yazmış oluyorlar, ve 2. bölüm 3. bölüm 4. bölüm gibi tercihler de yer alıyor. veri olarak;
Ekonomi
Ekonami
Ekonomı
Economi
Economy
Ekonomi
Ekonomi
Ekonomi
Ekonomi
ekonomi dıışnda da yüzlerce bölüm olduğunu düşünün,
bu şekilde farklı yazılmış olabiliyor, datamda bölüm alanında bulunan yeri seçip yinelenenleri kaldıracağım ki kullanıcı ne şekilde girmiş olursa olsun bunu görebileyim raporu yaparken, daha sonra makro arkada buradaki veriyi seçecek, yinelenenleri kaldıracak bana sadece "Ekonomi, Ekonami, Economy" gibi tekil olanlardan seçme imkanı verecek. ben de rahat bir şekilde seçeceğim ve seçtiğimde de makro arkaplanda tek tek 4 farklı sütuna filtreleme yapacak.

umarım anlatabildim :(

A sütununda yazan verileri ikinci bir sayfaya çekip yinelenenlerini kaldırma işi tamam da yanlış anlamadıysam siz bundan sonraki bölümde yine ilk sayfada A sütununda seçim yapmak istiyosunuz, doğru mu anlamışım.

yani daha temiz bir ifade ile evet, ikinci sayfada yinelenenleri bir şekilde ekrandan seçtirip, ilk sayfada filtreleme uygulatacağım.

Merhaba,
Doğru anladıysam veri sekmesinde yer alan filtre özelliğini kullanabilirsiniz.

Adsız.png

Geri