• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Belli aralıktaki verileri sıralı kopyalama...

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Selamlar,
A5:A403 aralığında 8'er satır arayla girilmiş veriler var. Ben bu verileri makroyla tek seferde başka bir sütuna alt alta kopyalamak istiyorum. D1'e olabilir.
Daha açık ifadeyle; A5, A13,A21,A29,A37... 8 satır aralıklı olarak verileri kopyalayıp D1'den itibaren sırasıyla kopyalamasını istiyorum.
Bir de mümkünse tam tersini yapan bir makro yazabilirseniz sevinirim.
Saygılar...

Merhaba,

Kodlar doğru mu çalışıyor diye deneme dataları hazırladım. Bunu da bize hazırlatıyorsunuz ya sizi kutlarım. :)

Kod:
Sub Kopyala()
Application.ScreenUpdating = False
Columns("D").ClearContents
Range("A5:A" & [A65536].End(3).Row).Copy [D1]
Columns("D:D").SpecialCells(xlCellTypeBlanks).Delete Shift:=xlUp
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Kod:
Public Sub TersineKopyala()
Application.ScreenUpdating = False
Sat = 5
Range("A5:A65536").ClearContents
For i = 1 To [D65536].End(3).Row
    Cells(Sat, "A") = Cells(i, "D")
    Sat = Sat + 8
Next i
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Son düzenleme:
Necdet hocam kusura bakma,
Şehir dışındayım. Bulunduğum yerde internet de yok. Şu an internet bulunan bir yere denk geldim, fırsatı değerlendireyim dedim. Bir haftadır bu kodları oluşturabilmek için uğraşıyorum. Bilgisayar da benim değil. Yoksa böyle bir şey yapmam hocam kızma...
Bu arada çok teşekkür ederim. Bu kodlar epey işime yarayacak...
Saygılar...

Aman efendim kızmak ne demek, haddimiz midir? :)

Kızsaydım gülme işaretini koymazdım, biraz serzenişt olarak düşününüz :)

Güle güle kullanınız kodları.

2. mesajdaki kodlar yenilenmiştir.

Arkadaşlar benimde aynı şekilde 2010 İng, de C6 dan cxxx e kadar 5 er aralıklarla Dye kopyalamam ve geri yapıştırmam gerekiyor,
açıkcası sayısız çeviri dosyam var ve değiştirilmesi gereken satırları alıp çeviriyi yapıp tekrar aynı yerlerine yapıştırmam lazım ve bu işlerimi çok kolaylaştırır, filtreyle denedim ama başarılı olamadım. Şimdiden teşekkürler,,

Arkadaşlar benimde aynı şekilde 2010 İng, de C6 dan cxxx e kadar 5 er aralıklarla Dye kopyalamam ve geri yapıştırmam gerekiyor,
açıkcası sayısız çeviri dosyam var ve değiştirilmesi gereken satırları alıp çeviriyi yapıp tekrar aynı yerlerine yapıştırmam lazım ve bu işlerimi çok kolaylaştırır, filtreyle denedim ama başarılı olamadım. Şimdiden teşekkürler,,

Merhaba,

Örnek dosya ekler misiniz?

örnek dosya

Ekteki dosyadaki C6 C11 C16 diye 5 er aralıklarla sıralanan satırları alıp, word formatında çevirisini yapıp yeniden aynı yerlerine koymam gerekiyor. Bir yorum getirirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

sütunlar halindeki sayıları satır olarak kopyalama

Merhaba;
Doğru konuya mı yazdım bilmiyorum ancak yardımcı olabilirseniz sevinirim. Sorum şu 24 saat boyunca ( yani 24 sütunda) yazılı sayılar mevcut ve bunlar sütunlar halinde.
Ayrıca aşağı doğru da satırlar halinde gün olarak yazılıyor .Yani 1 ay boyunca yazılı saatlik verilerim var. Bu durumca 24 sütun ve 30 güne tekabül eden 30 satırım var benim istediğim. tüm verilerin 1 sütunda aşağı doğru satırlar halinde yazılması.

Bunun tam tersi olan yani günlerin sütunda olduğu saatlerin ise satırda olduğu başka bir dosyam içinde yardımcı olabilirmisiniz. İkisini alıp işlem yapacağım. Bu konuda bilgisizim. Ayrıca makro tavsiye ederseniz, excelde nereye ekleyeceğimi de tarif edebilir misiniz. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Geri