• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

belirtilen hücrede veri yoksa o sayfayı tümüyle silme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eftel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
basit excell kullanıcısı
Herkese iyi akşamlar, forumdaki paylaşım ve yardımlaşmayı gerçekten çok takdir ettim, sayanizde excelden keyif almaya başladım ( bu kadar yalakalık yeter :) :) )

Tekrar bir soruyla kaldığımız yerden devam edelim makro kullanarak bek çok sayfa oluşturdum, sayfalardan veri kopyalayıp ilgili sayfaya yapıştırdım ama verii olmayan sayfaları da silmek istiyorum
şu kod hata veriyor bu kodu nasıl düzeltebilirim birde bir makronun aktif çalışma kitabında tüm sayfalara uygulanması için neler yapmalıyım cevaplarsanız çok memnun olacağım. Herkese kolay gelsin.
bahsettiğim kod bu

Kod:
Sub bossasil()

For i = 1 To Sheets.Count
If Sheets(i).Range("A2").Value = "" Then
ActiveSheet.Delete

End If
Next i
End Sub
a2 hücresinde veri yoksa o sayfayı sil yapmak istediğim bu.

Herkese iyi akşamlar, forumdaki paylaşım ve yardımlaşmayı gerçekten çok takdir ettim, sayanizde excelden keyif almaya başladım ( bu kadar yalakalık yeter :) :) )

Tekrar bir soruyla kaldığımız yerden devam edelim makro kullanarak bek çok sayfa oluşturdum, sayfalardan veri kopyalayıp ilgili sayfaya yapıştırdım ama verii olmayan sayfaları da silmek istiyorum
şu kod hata veriyor bu kodu nasıl düzeltebilirim birde bir makronun aktif çalışma kitabında tüm sayfalara uygulanması için neler yapmalıyım cevaplarsanız çok memnun olacağım. Herkese kolay gelsin.
bahsettiğim kod bu

Kod:
Sub bossasil()

For i = 1 To Sheets.Count
If Sheets(i).Range("A2").Value = "" Then
ActiveSheet.Delete

End If
Next i
End Sub
a2 hücresinde veri yoksa o sayfayı sil yapmak istediğim bu.

Merhaba
Bunu dener misiniz_?
Kod:
Option Explicit
Sub kriterli_sayfa_sil_61()
Dim ts, kaplan, trabzonspor, hamsi As Date
trabzonspor = MsgBox("Kriter Hücresi Boş Olan" _
& "Sayfaları Siliyorum", vbYesNo, "Onay")
If trabzonspor = vbNo Then Exit Sub
Application.ScreenUpdating = False
hamsi = Time
kaplan = 0
For ts = Sheets.Count To 1 Step -1
If Sheets(ts).Range("A2") = Empty Then
Application.DisplayAlerts = False
Sheets(ts).Delete
Application.DisplayAlerts = True
kaplan = kaplan + 1
End If
Next
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox Format(hamsi - Time, "hh:mm:ss") & " Sürede" & vbLf _
& "Kriterlere Uyan " & kaplan & " Tane Sayfa Sildim", , "Bitiş"
End Sub

İhsan Bey çok teşekkür ederim tam istediğim gibi oldu. Elleriniz dert görmesin. Bu sorun halloldu birde , mesela farklı makrolar yazıyoruz ama özellikle bir makronun tüm çalışma kitabındaki tüm sayfalarda gecerli olabilmesi için ne yapmalı örneğin yukarda verdiğiniz örnekte bunu çalışma kitabının tüm sayfalarına nasıl uygulayabiliriz, bunuda cevaplarsanız çok sevinirim.

İhsan Bey çok teşekkür ederim tam istediğim gibi oldu. Elleriniz dert görmesin. Bu sorun halloldu birde , mesela farklı makrolar yazıyoruz ama özellikle bir makronun tüm çalışma kitabındaki tüm sayfalarda gecerli olabilmesi için ne yapmalı örneğin yukarda verdiğiniz örnekte bunu çalışma kitabının tüm sayfalarına nasıl uygulayabiliriz, bunuda cevaplarsanız çok sevinirim.

Vba bölümüne geçince Insert - Module deyip kodu oraya kopyalarsanız bu kod tüm sayfada çalışır. Ama şartlı çalışır. Hücre bilgisinin önünde Sheets("Sayfa1"). gibi bir kıstasın olmaması gerek. Yada Thisworkbook bölümünde
Kod:
Private Sub Workbook_SheetActivate(ByVal Sh As Object)

End Sub
Bu prosedöre kodlarınızı yazarsanız her sayfa değiştiğinde makro o sayfaya göre çalışır.
Kod:
Option Explicit
Private Sub Workbook_SheetActivate(ByVal Sh As Object)
MsgBox ActiveSheet.Name
End Sub
Mesela bu kodu deneyin. Sayfa değiştirin mesajda sayfa adını görebilirsiniz.

Anladım cok teşekkür ederim hakikaten veren el alan elden üstünmüş, iyi geceler diliyorum çok sağolun. Saygılar.

Anladım cok teşekkür ederim hakikaten veren el alan elden üstünmüş, iyi geceler diliyorum çok sağolun. Saygılar.

Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa ( S.A.V. )'min bir sözü.
Rica ederim
İyi Geceler
:keyif:

Geri