Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Belirli tarih aralığındaki programların ziyaret aylarını belirleme
Başlama ve bitiş tarih aralığındaki gün sayısı 120 ve küçük olanlar için Y sütununa 1. ziyaret ay adı yazılacak
Bu kritere uyan ve aynı ayın 1 ve aynı ayın 10 u ile biten program pas geçilecek
ay adı yazılabilecek veriler için başlama tarihinin ayı yazılacak
Başlama ve bitiş tarih aralığındaki gün sayısı 120 den büyük ise Y sütununa ilaveten Z sütununa 2. ziyaret ay adı yazılacak
Bu kritere uyan program 120:135 gün aralığında ise başlangıç ayından sonraki 3. ay adı
136:150 gün ise 4. ay adı
151:180 gün ise 5. ay adı yazılmalıdır.
Anlamını çıkartarak eki düzenledim.
Kontrol edin.
Not: Deneme amaçlı bazı tarihleri değiştirdim. Tabloyu kullanacaksanız tarihleri kontrol edin.
teşekkür ederim. ellerinize sağlık.
yalnız şöyle bir durum var. ziyaret 1 de başlama ayı yazılıyorya sanırım ben yanlış anlattım. Oradaki durum uzun süren programlarda bu ilk ay olmayacak süresine göre 2. veya 3. ay olabilir. ama kısa süren programlarda ilk ay olabilir. Başlama ve bitiş tarihleri arasında eğer 3 ay varsa ortadaki ayı yazdırmak istiyorum.
Örneğin; 15/10/2015-08/12/2015 tarihleri aralığında ekim kasım ve aralık aylarına devam eden bu programda ziyaret edilebilecek aylar ekim ve kasım ayları ziyaret 1’e 2. ay yani kasım yazdırmak istiyorum.
Örneğin 10/10/2015-05/11/2015 arasındaki bir programda ziyaret 1’e Ekim yazılmasını istiyorum.
Merhaba Syn. dayi10;
Son iletinizdeki senaryo biraz afaki olmuş. (Excel'e 2 yada 3 olabilirin mantıksal karşılığını tanımlanmanız gerekir.)
Bunun yerine bana daha mantıklı gelen;
1. Ziyaret tarihi için;
Başlama ve bitiş tarih aralığındaki gün sayısı <=10 olan ve bitiş tarihinin gün sayısı <=10 olan pas geçilecek.
Başlama ve bitiş tarih aralığındaki gün sayısı 120 ve küçük olanlar için Y sütununa;
gün sayısının yarısı kadar gün ilk tarihe eklenecek ve bulunan tarihin ay adı yazılacak.
2. Ziyaret tarihi için;
Başlama ve bitiş tarih aralığındaki gün sayısı 120 den büyük ise Y sütununa ilaveten Z sütununa;
Başlama tarihine 120 gün eklenecek (ilktarih olarak bu tarih alınacak)
Gün sayısından 120 çıkartılarak eklenecekgün sayısı bulunacak.
ilktarih'e eklenecekgün/2 eklenecek
bulunan tarihin ay adı z sütununa yazılacak.
Kriterlerini uyguladığım eki deneyin.
İyi çalışmalar.
Merhaba Syn. muygun;
3. satırdaki 29.10.2015-08.11.2015 tarih aralığında 11 gün süren programda ziyaret-1 kasım ayına sarkıyor. burada ekim ayında yapılması gerekiyor.çünkü bitiş tarihi ayın 1 ile 10'u arasında olduğundan dolayı ziyaret yapılamayacak. böyle kısa süren programlarda bu sıkıntı yaşanıyor. ay sonu gibi başlayıp diğer ayın 20'sini geçmiyorsa ilk ayı ziyaret ayı ziyaret-1'e nasıl yazdırabiliriz.
birde ziyaret-2'de gördüğüm kadarıyla programın bitiş ayı ziyaret ayı olarak belirlenmiş. Bunuda bitiş ayı değilde bir önceki ay nasıl yapabiliriz. Yardımlarınızı bekliyorum. Emeğiniz için teşekkür ederim.
Merhaba;
1. ziyaret ayı oluşurken 1-10 aralığındaki tarihler için önceki ayı alma işlemi tamam.
Ama 2. isteğiniz (2. ziyarette bir önceki ayı alma durumu) tabloyu karıştırır.
Ayrıca ikinci tarih tespitinde bitiş ayı mantığı yanlış.
Tablo ikinci tarih için 120 gün sonrasında kalan günleri baz alır. (yani 120 günden sonra 1 ay daha gün sayısı yoksa bitiş ayını alması doğru sonuç)
uygulamada 2. ziyaret için bitiş tarihi ile aynı aya gelenler renklendirildi.
Yinede Ad sütununa 2. ziyaret 2. ziyaret koşulu tutanlar için bir ay öncesini aldırdım.
İnceleyin.
İyi çalışmalar.
merhaba muygun;
emeğinize teşekkür ederim.
Sanırım bu yöntemle tam sonuca ulaşamayacağız. farklı bir yöntem düşündüm ekte örnek dosyayı yükledim. bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?
sizden birşey daha rica edebilirmiyim. 2 ay olanlarda programında başlama tarihi 08.10.2015 bitiş tarihi 16.11.2015 gibi olan örneklerde ziyaret 1 e kasım ayı yazılıyorya burada şunu yapabilirmiyiz. ekim ayında ayın 15 i ile ay sonunda daha fazla süre var ama bitiş tarihinde 15i ile 16sı arasında 1 gün olduğu için ziyaret edilebilme durumu kısıtlanıyor. burada böle durumlarda olanlarda ekim ayı yazdırabilirmiyiz.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.