• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Belirli Süreli Mesajbox

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan commit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
2007
ingilizce
Merhaba arkadaşlar,

sayfadaki comboboxta bir seçeneğe tıkladığımda yaklaşık 30 saniye boyunca işlemler yapan bir
kod grubum var. Ben bu kodlar çalışırken ekrana "loading..." tarzında bir msgbox gelmesini, işlem sona erdiğindede otomatik olarak kapanmasını istiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim,

Teşekkürler

Merhaba arkadaşlar,

sayfadaki comboboxta bir seçeneğe tıkladığımda yaklaşık 30 saniye boyunca işlemler yapan bir
kod grubum var. Ben bu kodlar çalışırken ekrana "loading..." tarzında bir msgbox gelmesini, işlem sona erdiğindede otomatik olarak kapanmasını istiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim,

Teşekkürler

Kodunuz çalıştığı sürece durması için aşağıdaki örnekten yararlanabilirsin

Sub İstenilenKod()
' Label nesnesinin Visible özelliğini False yap
'Sayfaya bir Label Nesnesi yerleştir
Sheets("Sayfa1").Label1.Visible = True

'Kodlar........
'
'
'.................

Sheets("Sayfa1").Label1.Visible = False
End Sub

Hamitcan Bey,

öncelikle zaman ayırdığınız için teşekkürler. Aslında benim istediğim kodlar çalışırken bir mesajbox gözüksün, kodların çalışması ne kadar sürüyorsa o kadar süre ile ekranda kalsın. Tüm kodlar okunduğunda mesajboxta ekrandan kalksın yani kullanıcı kodların çalışması bittiğini zannedip bir yerlere tıklamasın karşısında "loading..." mesajı görsün.

Sizin verdiğiniz linki inceledim ancak orda bizim belirlediğimiz bir süre kadar ekranda kalacak şekilde örnek verilmiş.

Hamitcan Bey,

öncelikle zaman ayırdığınız için teşekkürler. Aslında benim istediğim kodlar çalışırken bir mesajbox gözüksün, kodların çalışması ne kadar sürüyorsa o kadar süre ile ekranda kalsın. Tüm kodlar okunduğunda mesajboxta ekrandan kalksın yani kullanıcı kodların çalışması bittiğini zannedip bir yerlere tıklamasın karşısında "loading..." mesajı görsün.

Sizin verdiğiniz linki inceledim ancak orda bizim belirlediğimiz bir süre kadar ekranda kalacak şekilde örnek verilmiş.

Yukarıdaki cevabı incelemediniz sanırım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri