• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Belirli satırları gruplama ve filtreleme

Excel Vers. ve Dili
2010
arkadaşlar selamlar. ekte gönderdiğim dosyada filtre kullandığımda (örn: işlem yapılmadı) sadece ''işlem yapılmadı''satırının değil de o şahısa ait tüm satırların görünmesini istiyorum. böyle bir gruplandırma yapılabilirmi.

teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba,

Normal filtre menüsünde böyle bir özellik yoktur. İstediğiniz işlem yardımcı sütun kullanılarak ya da makro kullanılarak yapılabilir.

Merhaba,

Normal filtre menüsünde böyle bir özellik yoktur. İstediğiniz işlem yardımcı sütun kullanılarak ya da makro kullanılarak yapılabilir.

sayın korhan ayhan, excel konusunda çok az bilgim var küçük bir örnek yapabilirmisiniz benim excel dosyasında

Merhaba,

Size yardımcı sütun kullanarak bir çözüm yolu öneriyorum.

Dosyanızda "N" sütunu ve sonra boş görünüyor. Ben "N" ve "O" sütunlarını kullanmanızı öneriyorum. Siz kendinize göre uygun bir sütunla değiştirebilirsiniz.

N5 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın.

Kod:
=ARA(2;1/(B$5:B5<>"");(B$5:B5))

Bu formül size "B" sütunundaki isimleri altındaki boş her satıra otomatik olarak yazdıracaktır.

O5 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın.

Kod:
=EĞER(TOPLA.ÇARPIM(($I$5:$I$5000=ARA(2;1/(B$5:B5<>"");(B$5:B5)))*($H$5:$H$5000="İŞLEM YAPILMADI."))>0;"İŞLEM YAPILMADI.";"")

Bu formülde ilgili kişiye ait her satıra (eğer "H" sütununda bu kişiye ait bir satırda "İŞLEM YAPILMADI." ifadesi geçiyorsa) "İŞLEM YAPILMADI." yazdıracaktır.

Son olarak bu formülleri alt hücrelere sürükleyin ve "O" sütununa filtreleme uygulayın.

Merhaba,

Size yardımcı sütun kullanarak bir çözüm yolu öneriyorum.

Dosyanızda "N" sütunu ve sonra boş görünüyor. Ben "N" ve "O" sütunlarını kullanmanızı öneriyorum. Siz kendinize göre uygun bir sütunla değiştirebilirsiniz.

N5 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın.

Kod:
=ARA(2;1/(B$5:B5<>"");(B$5:B5))

Bu formül size "B" sütunundaki isimleri altındaki boş her satıra otomatik olarak yazdıracaktır.

O5 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın.

Kod:
=EĞER(TOPLA.ÇARPIM(($I$5:$I$5000=ARA(2;1/(B$5:B5<>"");(B$5:B5)))*($H$5:$H$5000="İŞLEM YAPILMADI."))>0;"İŞLEM YAPILMADI.";"")

Bu formülde ilgili kişiye ait her satıra (eğer "H" sütununda bu kişiye ait bir satırda "İŞLEM YAPILMADI." ifadesi geçiyorsa) "İŞLEM YAPILMADI." yazdıracaktır.

Son olarak bu formülleri alt hücrelere sürükleyin ve "O" sütununa filtreleme uygulayın.

tam olarak düşündüğümü yapamadım ama yönteminiz işime yarayacak.

teşekkür ederim ilginiz için.

Geri