• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Belirli hücrelerde değişiklik olduğunda otomatik mail gönderme

Excel Vers. ve Dili
2007TR - 2010TR
Merhaba arkadaşlar,

Forumu taradım aslında bu konuyu buldum ama ne yazık ki çözüm bulamadım.

Excel 2007 de bazı sorgu dosyalarım var. Bu dosyalar otomatik olarak başka excellerde veri çekiyor. Ancak ben sorgu olan excelimi açınca bunu fark ediyorum.

Bu yüzden sizden benim excelimde belirlediğim hücrelerde bir değişiklik olursa otomatik mail atan bir sistemn konusunda yardım talep ediyorum. Fakat burada kritik nokta excelim kapalı durumdayken yapılan hücrelerde değişiklik olursa mail atacak bir sistem olacak. (Exceldeki hücreler başka bir excelden gelen verilere göre otomatik değişiyor)

Böyle bir şey mümkün mü?

Şimdiden teşekkürler ve iyi çalışmalar.

Eğer bahsettiğiniz olay, kapalı dosyada, formüller vasıtasıyla değeri otomatik değişen bir hücre ise, bu olmaz ... Çünkü; dosya kapalıyken, formül sonucu hesaplanmaz.

Eğer illa dosya kapalı durumda iken "ben bu işlemi yapmak istiyorum" diyorsanız, diğer kaynak dosyalardan okuyacağınız verilerlerle, formülün hesapladığı değeri, VBA kodlarıyla hesaplatmaya çalışın.

Önceki değerleri, registry'de veya başka bir dosyada tutmalısınız.

VBA Kodları ile yeniden hesapladığınız değeri ve eski değeri mukayese edip, aralarında fark varsa da, otomatik mail gönderebilirsiniz.

Merhaba ReBiwAr. Bu konuda ben de araştırma yaptım. Otomatik mail atma makroları var. Ancak sadece outlook üzerinden olabiliyor ve son aşamada teyit için gönder tuşuna basmak gerekiyor.

Merhaba ReBiwAr. Bu konuda ben de araştırma yaptım. Otomatik mail atma makroları var. Ancak sadece outlook üzerinden olabiliyor ve son aşamada teyit için gönder tuşuna basmak gerekiyor.

Outloook olmadan da otomatik mail gönderebilirsiniz. Hem de herhangi bir uyarı almadan ...

Forumda "CDO ile mail gönderim" konusunu araştırınız. İlginizi çekecektir.

.

tşk ederim.

Geri