• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Belirli bir metin içeren hücrelerin saydırılması

Excel Vers. ve Dili
2007 trk
Merhaba arkadaşlar ekte yolladığım dosyada a stünundaki veriler içinden c2 d2 ... hücrelerindeki verileri içeren metinlerin kaç tane olduğunu saydırmak istiyorum. Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden..

........

İhsan bey bilginize güvenerek bir soru daha sormak istiyorum. az önce yolladığım dosyada ufak bir ekleme yaparak B stünundaki verileri de beraber saydırmak istiyorum ama olmadı. Yani hem c2 yi A stunundan bulacak bulduklarının kaç tanesinin karşında B stununda "aldı" olduğunu sayacak. bunu yapabilir miyiz acaba.. Şimdiden teşekkürler. kolay gelsin

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar ekte yolladığım dosyada a stünundaki veriler içinden c2 d2 ... hücrelerindeki verileri içeren metinlerin kaç tane olduğunu saydırmak istiyorum. Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden..

merhaba
c3 hücresine
Kod:
=EĞERSAY($A$2:$A$65536;"*"&C2&"*")
bu formülü yazın ve sağ'a doğru çekin.

çok teşekkürler her zaman harikasınız.. inşallah biz de sayenizde bir şeyler öğreniyoruz...

İhsan bey bilginize güvenerek bir soru daha sormak istiyorum. az önce yolladığım dosyada ufak bir ekleme yaparak B stünundaki verileri de beraber saydırmak istiyorum ama olmadı. Yani hem c2 yi A stunundan bulacak bulduklarının kaç tanesinin karşında B stununda "aldı" olduğunu sayacak. bunu yapabilir miyiz acaba.. Şimdiden teşekkürler. kolay gelsin

c6 hücresine
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((ESAYIYSA(MBUL(C$2;$A$2:$A$65536)))*($B$2:$B$65536=$C5))
bu formülü yazın ve sağ'a doğru çekin.
not : diğer hücrelerdede aldı yazması gerekmekte.
c6 hücresine
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((ESAYIYSA(MBUL(C$2;$A$2:$A$65536)))*($B$2:$B$65536=$C$5))
bu formülde ise yazmasına gerek yok sadece c5 hücresinde yazması yeterli

Sub internet_say1()
Sheets("Rapor").[F2] = WorksheetFunction.CountIf(Sheets("İnternet").[AK:AK], "TR")
End Sub
Üzerinden zaman geçmiş ama bu formüller içerisine kritere uymayanı seçip sayma ve toplama işlemi yapabiliriz. Örnekte TR olmayanları nasıl seçebilirim?

Geri