• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Belirlenen zamanda excel dosyasını çalıştırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bayram
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hazırladığım makro programlı excel dosyasını günde birkez otomatik olarak açmak istiyorum. Zamanlanmış göreve baktım, exceli açıyor ama dosya olarak açmıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Excelin açılmasını zamanlanmış görev ile yapın. Bir excel dosyasınada auto_open olarak açılmasını istediğiniz dosyayı açan bir makro yazın. ve bu dosyayı eklenti olarak (xla) olarak kaydedin. Bu durumda excel zamanlanmış görev ile açıldığında istediğiniz dosyada excelle beraber açılır. Ã?rnek olarak aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz. Bu kodda açılmasını istediğiniz dosyanın yolunu kendinize göre belirleyin.
[vb:1:9d5fe992fd]Sub auto_open()
Workbooks.Open Filename:="C:\Belgelerim\dosyaadı.xls"
End Sub[/vb:1:9d5fe992fd]

merhaba arkadaşlar,
exelde hazırlanan tabloda yazılan tarih sırasına göre otomatik olarak açılabilinirmi. Yani tabloda belirtilen tarihte o dosya açılacak. Hatta belirlenen saatlerde hatırlatmak için bir kaç defa belli aralıkla açılmasını istiyorum. yardımcı olursanız memnunu olurum.

açabilmeniz lazım

zamanlanmış görevlerden aynı yöntemle ben hali hazırda kullanıyorum.

açılmasını istediğiniz excel dosyasına kısayol oluşturun bunu zamanlanmış göreve ekleyin..

Excelin açılmasını zamanlanmış görev ile yapın. Bir excel dosyasınada auto_open olarak açılmasını istediğiniz dosyayı açan bir makro yazın. ve bu dosyayı eklenti olarak (xla) olarak kaydedin. Bu durumda excel zamanlanmış görev ile açıldığında istediğiniz dosyada excelle beraber açılır. Ã?rnek olarak aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz. Bu kodda açılmasını istediğiniz dosyanın yolunu kendinize göre belirleyin.
[vb:1:9d5fe992fd]Sub auto_open()
Workbooks.Open Filename:="C:\Belgelerim\dosyaadı.xls"
End Sub[/vb:1:9d5fe992fd]
Merhabalar
Aynı sorunu bende yaşıyorum, günlük olarak otomatik çalışmasını istediğim macro yazılı bir dosyam var. Macro auto_open olarak yazıldı fakat zamanlanmış görevle macro çalışmıyo bile sadece bos excel penceresi geliyor. Bunun başka bir yolu varmdır ? Program vs bir şekilde günlük olarak o dosya acılsın yeter

Geri