• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Belirlenen şart haricinde kalan sayıların büyükten küçüğe sıralanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bhdr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-2013
Günaydın Hocalarım;

Ek' Te Göndermiş Olduğum Tabloda X1 Hücresi S3:S11 Aralığındaki En Büyük Olan Sayıdan Oluşuyor.X11 Hücresi İse X1'İn Geldiği Hücrenin Yanı S3 Hücresinin Sol Hizasında Bulunan B3:J3 Aralığında Ki "X" Harfinin Üst Kısımda Yer Alan Departmanlardan Hangisine Denk Geldiğini Göstermektedir.Buraya Kadar Olan Kısmı Formül İle Yapıyorum.Ancak; Bu İki Departman Seçildikten Sonra Geriye Kalan Departmanların(2,3,4,5,6,8,9) R3:R11 Aralığındaki Değerlerine Göre Büyükten Küçüğe Sıralanarak X4:X10 Aralığına Yerleştirilmesini İstiyorum.Kırmızı Oklarla Görsel Olarak Gösterdim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba.
Öncelikle aynı içerikli soru için bir'den fazla konu açmanızın doğru olmadığını belirtmeliyim.
Konu nihayete erdiğinde; FORUM YÖNETİCİLERİnden, aynı soruyla ilgili açtığınız konuların tek başlık altında birleştirilmesini isteyiniz.

Sorunuza gelince; olması gerektiğini belirttiğiniz değerleri yazmışsınız (X3:X11) ancak bu değerleri nasıl bulduğunuz çok anlaşılmıyor doğrusu.
-- örneğin X4 hücresinde 2'nin karşısına yazdığınız 5 değeri nasıl bulunuyor,
-- örneğin X10 hücresinde 8'in karşısına yazdığınız 6 değeri nasıl bulunuyor.
-- B3:J11 hücre aralığında aynı satırda veya aynı sütunda 1'den fazla X değeri olması istediğiniz işlemi etkilemeyecek mi?
-- B3:J11 hücre aralığında aynı satırda veya aynı sütunda hiç X değerinin olmaması, istediğiniz işlemi etkilemeyecek mi?
.

Geri