DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
=EĞER(TOPLA(D1:D8)<12;C1;0)
Ekteki tabloda d1:d8 arasındaki değer 12'nin altına düştüğü sıradaki c hücresindeki zaman değerini g1 hücresine yazdırmasını formüle edebilirmiyim ?
Saygılarımla,
Sn yurttaş,
İlginiz için teşekkür ederim. Ama benim istedigime cevap olmadı. Tablomda D sütunundaki değerler exponansiyel bir fonksiyon ile sürekli azalacak ve bu örnekte D4 hücresinde 12 nin altına iniyor. Bu durumda ben C4 hücresindeki zamanı G1 hücresine yazdırmak istiyorum. Yada D5'te 12 nin altına inerse C5'i G1 hücresine yazdırmak istiyorum. .
Saygılar
Sn Yurttaş,
Formülünüzü ana tablomda (ekteki kerim2) kullanmaya çalıştım, ancak sonuçlar yanlış çıkıyor. Örneğin ikinci tablodaki sarı renkte boyadığım hücrelerde AF=10:30, AB11=12:30, AF11=15:50, AB19=16:30, AF19=16:30, AB27=15:50 ve AF27=17:10 olması gerekiyor (bir önceki flakondaki ilaç miktarının 12 birimin altına düştüğü zaman), ancak sizin formülü koyduğumda farklı sonuçlar alıyorum. Mutlaka bir hata yapıyorum, ama bir türlü bulamadım. Gözatıp yardımcı olabilirmisiniz ? Ayrıca her bir flakondaki ilaç olaki 12 birimin altına düşmez ise bir önceki flakona ait son zaman değerini yazdırabilirmiyiz ?
Saygılar
Sn Yurttas üstad,
Hem de süper olmuş, elinize sağlık. Bir de şu 12'nin altına düşmezse bir önceki flakonun son saatini aktarma işine el atsan.
Şimdiden teşekkürler.
Kerim
=IF(ISERROR(INDIRECT("AF"&ROWS(AG1:AG2)+MATCH(TRUE;AG3:AG10<=12;0)));[COLOR="Red"]Buraya gelecek hücreyi yazın[/COLOR];INDIRECT("AF"&ROWS(AG1:AG2)+MATCH(TRUE;AG3:AG10<=12;0)))
Sn Yurttas üstad,
Formülü çalıştıramadım bir türlü... Siz denemişmiydiniz ? Buraya gelecek hücreyi yazın ifadesi tam olarak neyi kastediyor ?
Saygılar
Sn Yurttas,
Bir türlü çalıştıramıyorum. Tablonun içinde uygulayarak gönderebilirmisiniz ?
Saygılarımla,