• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

belirlediğim sekmeler comboboxa görünmesin

zulfuernek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
türkçe
excrl sayfasında bir çok sekme var.

ancak bir tanesi "ŞABLON" diğeri ise "SYSTEM"adında. bu iki sheet vomboxta seçtiğimde görünmesin diğer tüm sheetler görünsün istiyorum.

Combobox'un veri aldığı listeden bu adları çıkarmak yeter

sorunumda bu işte. yani combobox nrmalde hücreden alıyor. fakat benim istediğim hücreden değil çalışma kitabında bulunan sayfalardan yana.
yani
sayfa 1
sayfa 2
sayfa 3
sayfa 4
diye gidiyor. tüm sayfaları comboboxta görebiliyorum. benim istediğim sayfa 1 ve sayfa 2 comboboxta görünmesin.

tüm sayfaları comboboxta görebiliyorum.
Derseniz , bunun nedeni
sayfa 1
sayfa 2
sayfa 3
sayfa 4

diye bir diziyi rowsource 'da göstermeniz .

benim istediğim sayfa 1 ve sayfa 2 comboboxta görünmesin.

Derseniz de o diziden çıkarmanız yeter. Bunun dışında hem dizide çağırıp hem comboda görünmesin demenizin mantığını " ısrarla örneksiz sormanız " nedeni ile ben kendi hesabıma anlayamıyorum .

http://dosya.co/scagprckx96j/NÜMİSMAT.xlsm.html
Bu örnek 32 bit açılmadı ama içine bakabildiğim kadarı ile ... Veya akşam yorgunluğunda
düşebilecek anlama ölçümle...

dosyada anasayfa userformunda

Denince konu değişiyor , sorunuzda bir userform sözü ya yok ya anlamadım ya görmedim.

Userform üzerindeki combobox' un properties kısmında rowsource satırındaki adreslemeye dikkat edin

Ekli dosyalar

Merhaba.

-- ANASAYFA adlı UserForm ile ilgili, Private Sub UserForm_Initialize() kod blokunda yer alan
For...Next döngüsündeki If satırında,
(And bağlacı ekleyerek, Then kelimesinden önce)
adının Combobox1'de görünmesini istemediğiniz sayfa adlarını ekleyerek istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.

-- Ayrıca aynı döngü içerisinde yer alan CommandButton7.Enabled = False satırını Next satırından sonraya almanız daha doğru olur.
.
Kod:
If Sheets(i).Name <> "ŞABLON" [B][COLOR="Blue"][COLOR="Red"]And[/COLOR] Sheets(i).Name <> "XXXX"[/COLOR][/B] Then

ömer hocam dediğinizi yaptım. çok çok teşekkür ederim. bu arada programı hep toplama ile yaptım. öğrenmek için daha çok zaman var. baksanıza onu ondan önce yazın felan. :))))

da. ben dediğiniz commandbutton7 deki bahsettiğiniz olayı göremedim. arama ilede bulamadım.

Geri