• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

BeforeRightClick komutu için yardım ihtiyacım var.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2007
Private Sub Worksheet_BeforeRightClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Intersect(Target, Range("H2:H500")) Is Nothing Then UserForm1.Hide: Exit Sub
Cancel = True
UserForm1.Show 0
End Sub

-----------------------------------
Yukarıdaki komutta görüldüğü üzere (H2 ile H500) hücreleri arası sağ klik sonrasında UserForm1 açılıyor.

Bu yukarıdaki kodu ikinci kez kullandığımda Örn: D2 ile D500 hücreler arsında uyarlamaya çalıştığımda hata veriyor. Bunu nasıl aşarım arkadaşlar...

Teşekkürler.

Merhaba,
"..D2 ile D500 hücreler arsında uyarlamaya çalıştığımda hata veriyor.."
Nasıl uyarlamaya çalışıyorsunuz? Nasıl bir hata veriyor? Örnek dosya eklemeniz mümkün mü?

aynı kodu vba da kopyalayıp yapıştırıyorum () hücre isimlerini ve user form isimlerini değiştiriyorum hata veriyor...

Örn:

Private Sub Worksheet_BeforeRightClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Intersect(Target, Range("H2:H500")) Is Nothing Then UserForm1.Hide: Exit Sub
Cancel = True
UserForm1.Show 0
End Sub

If Intersect(Target, Range("D2: D500")) Is Nothing Then UserForm2.Hide: Exit Sub
Cancel = True
UserForm2.Show 0
End Sub

Compile error:
Ambiguous name detected: Worksheet_BeforeRightClick

Aynı isimli iki procedure olamaz.

Aslında ne yapmak istediğinizi tam olarak anlamadım. Galiba hem H sütununa hem de D sütununa sağ tıklayınca UserForm açılsın istiyorsunuz. Eğer öyle ise aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.
Kod:
If Intersect(Target, Range("H2:H500")) Is Nothing And _
Intersect(Target, Range("D2:D500")) Is Nothing Then UserForm1.Hide: Exit Sub
Cancel = True
UserForm1.Show 0
End Sub

Üstad ayrı ayrı 2 tane userform var, D hücresine tıkladığımda biri açılacak H hücresinden birine tıkladığımda diğer userform açılacak.

Üstad,

(H2: H500) Hücrelerinden birine sağ tıklayınca UserForm1 açılacak.
(D2: D500) Hücrelerinden birine sağ tıklayınca Userform2 açılacak.

Merhaba,
Önce ilk mesajınızı sonrada son mesajınızı okur musunuz? Aynı şeyleri mi ifade ediyor?
2 numaralı mesajımda örnek dosya eklemeniz önerisinde bulunmuştum, dikkate almadınız. Bu tür davranışlar gereksiz mesajlara ve forumda kirliliğe yol açıyor.
Kod:
If Intersect(Target, Range("H2:H500")) Is Nothing Then UserForm1.Hide: GoTo Atla
Cancel = True
UserForm1.Show 0
Atla:
If Intersect(Target, Range("D2:D500")) Is Nothing Then UserForm2.Hide: Exit Sub
Cancel = True
UserForm2.Show 0
End Sub

Kusura bakma üstad bir dahakine dikkat ederim.
Teşekkürler.

Geri