• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bedel Takip Cetveli

Excel Vers. ve Dili
Türlçe
Arkadaşlar ekteki dosyada orman alanlarından maden işletme firmaları için verilen izinlerin takibini yapmaktayız. Programı yapan arkadas o zamanki mevzuata ve yönetmeliğe göre programı yapmış fakat artık program ihtiyaca cevap vermiyor. Programın GİRİŞ sayfasında maden işletme firmalarının ruhsat bilgilerini A:G sutunları 1-8 satır arasına giriyoruz ve Yeni Rusat Sahasını Kaydet butonuna bastığımızda firmaların bilgilerini FİRMA sayfasına kopyalıyor.Daha sonra Turuncu kısımdan işletme izni isteyen ruhsat sahibini seçip işletme izninin türüne göre bilgileri seçiyoruz.Alta doğru açık yeşil renkteki hücrelere istenen bilgileri girdikten sonra bilgileri kaydet dediğimizde AKTİFSAHA sayfasına bilgiler kopyalanıyor. Daha sonra 16.RAPOR sayfasından raporumuzu çıkarıyoruz. BEDEL sayfasından yıl seçip bedel hesapla dediğimiz zaman firmaların o yılı ait bedellerini bir önceki yılın ödeme miktarına seçtiğimiz yılın deflatör oranında artım yaparak hesaplıyor firmaların son ödeme tarihleri izin başlangıç tarihi olan gün ve ay oluyor. yani 12.06.2011 de izin verilen firmanın 2012 yılında son ödeme tarihi 12.06.2012 oluyor eğer son ödeme tarihi geçerse program yıllık gecikme oranına göre ödemenin yapılacağı güne göre gecikmesini hesaplıyor ve sayfanın sağ kısmında tebligat şablonu var firmalara bu yol ile tebligat çıkartıyoruz.

Benim naçizane hocalarımdan isteğim programı güncellemek programı şu anki mevzuata göre tam verimli olarak kullanamıyorum. İş yüküm çok fazla çok fazla firma var ve takibinde zorlanıyorum. Mesela bedel takibi kısmı en önemli olan çünkü firmanın bu yılki bedelini önceki yılın bedeli üstüne bu yılki deflatör katsayısıyla çarparak bulmuyoruz artık. Şu an firmanın ödeme günü hangi ay ise o ayın açıklanan ÜFE si oranında bir önceki yılın bedeli üstüne artırarak hesaplıyoruz. Gecikme miktarınıda internetten gecikme faizi hesapla ile yapıyoruz. yani programda gecikme faizi artık hesaplamıyoruz. Bedel sayfasında borcunu yatıran firmanın bedel tahsil cetvelini eğer yatırmıyorsa mahkeme yoluyla tahsili için olan yazılarımız var bu özelliklerde çok fazla kullandığım özellikler eğer mümkünse programı tarif ettiğim şekilde güncellerseniz çok minnettar kalırım. Şimdiden herkese teşekkürler...

Ekli dosyalar

Geri