• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bazı verilerin tüm sayfalara aktarılması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sakoz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Üstadlarım tekrar merhaba,

Yine bir konuda yardımınıza ihtiyacımız var. Aşağıdaki kod ile başka bir dosyadaki sayfa sayfa verileri , yeni açılan bir dosyaya sayfa sayfa kopyalıyoruz.
Kodlardan da anlaşıldığı üzere , aşağıdaki kod sadece bir sayfadaki kopyalama işlemlerini gösteriyor.(Sütunları)

İstediğimiz ise ; Varolan dosyadaki sayfalardaki verilerin yeni açılan dosyada ilgili sayfalara aşağıdaki kurallara göre kopyalanması. Aslında tüm sayfalarda aynı sütunlar kullanılıyor.(Aşağıdaki koddaki sütunlar)

Varolan dosyada SIRKULER_BINEK , SIRKULER_H.TICARI , SIRKULER_CARGO , SIRKULER_MADENI YAG , MOTORCRAFT PARÇALARI sayfaları var.
Yeni dosyadada bu sayfalar var ve buralara kopyalama yapılacak.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürü bir borç bilirim...
İyi çalışmalar,

Workbooks("HAM_SIRKULER_07_2017.xls").Sheets("SIRKULER_BINEK").Range("A:A").Copy _
Destination:=Workbooks("DUZENLENMIS_SIRKULER.xlsx").Sheets("SIRKULER_BINEK").Range("A:A")

Workbooks("HAM_SIRKULER_07_2017.xls").Sheets("SIRKULER_BINEK").Range("F:F").Copy _
Destination:=Workbooks("DUZENLENMIS_SIRKULER.xlsx").Sheets("SIRKULER_BINEK").Range("B:B")

Workbooks("HAM_SIRKULER_07_2017.xls").Sheets("SIRKULER_BINEK").Range("C:E").Copy _
Destination:=Workbooks("DUZENLENMIS_SIRKULER.xlsx").Sheets("SIRKULER_BINEK").Range("C:E")

Workbooks("HAM_SIRKULER_07_2017.xls").Sheets("SIRKULER_BINEK").Range("W:Y").Copy _
Destination:=Workbooks("DUZENLENMIS_SIRKULER.xlsx").Sheets("SIRKULER_BINEK").Range("P:R")

Workbooks("HAM_SIRKULER_07_2017.xls").Sheets("SIRKULER_BINEK").Range("K:K").Copy _
Destination:=Workbooks("DUZENLENMIS_SIRKULER.xlsx").Sheets("SIRKULER_BINEK").Range("G:G")

Workbooks("HAM_SIRKULER_07_2017.xls").Sheets("SIRKULER_BINEK").Range("G:G").Copy _
Destination:=Workbooks("DUZENLENMIS_SIRKULER.xlsx").Sheets("SIRKULER_BINEK").Range("H:H")

Workbooks("HAM_SIRKULER_07_2017.xls").Sheets("SIRKULER_BINEK").Range("L:N").Copy _
Destination:=Workbooks("DUZENLENMIS_SIRKULER.xlsx").Sheets("SIRKULER_BINEK").Range("I:K")

Workbooks("HAM_SIRKULER_07_2017.xls").Sheets("SIRKULER_BINEK").Range("P:R").Copy _
Destination:=Workbooks("DUZENLENMIS_SIRKULER.xlsx").Sheets("SIRKULER_BINEK").Range("L:N")

Workbooks("HAM_SIRKULER_07_2017.xls").Sheets("SIRKULER_BINEK").Range("V:V").Copy _
Destination:=Workbooks("DUZENLENMIS_SIRKULER.xlsx").Sheets("SIRKULER_BINEK").Range("O:O")

Son düzenleme:
Yardımın birinci kısmı sizden ; örnek dosya olarak gelir ve hem sayfa adı hem de iç dizaynı belli olursa ikinci kısım için elbirliği yapılabilir. Her iki yardımı birden beklememeniz daha doğru gibi...

Üstadlar merhaba ,

Yardımcı olabilir misiniz acaba ? Ben internetten araştırdığım kadarıyla yapmaya çalıştım fakat çözüme ulaşamadım.
Teşekkürler ...

Son düzenleme:
Office ; sizin dosyalarınızda böyle bir uyarı verdiğinden , kendi adıma çalıştırarak incelemedim. Bu korunma sorunu genelde 2016 Mso sürümü ile hazırlanmış dosya ile olduğunu düşünüyordum ancak sizin profilinizde daha düşük versiyon notunuz var.

Virüs mü uyumsuzluk mu bilemiyorum , ancak daha önce böyle bir uyarı veren dosyayı çalıştırdığımda bendeki office uçmuştu. Bir şekilde nedenini buldurmanız iyi olabilir, zira kimseye zarar belki vermez ama , bir sabah dosyalarınızın bozulduğunu da görme olasılığı da var.

Ekli dosyalar

• risk.jpg
    risk.jpg
    443.1 KB · Görüntüleme: 5
Cems üstadım ,

dosya eklemişsiniz fakat Altın Üye olmadığım için maalesef ne olduğunu göremedim. Fakat problem olmaması lazım. Profilimdeki eski versiyon görünüyor. Şuanda Office 2013 türkçe ile çalışıyorum. Şimdi hemen düzelttim profildeki bilgiyi.

İsteğime gelince maalesef kendim çözüme ulaşamadım. Epey bir araştırdım fakat bulamadım :(

Buradaki her sayfadaki kopyalama işlemlerini yeni dosyadaki aynı isimli sayfalara bir döngü yardımıyla yapamazmıyız acaba ?

Yardımcı olabilir misiniz ?

Son düzenleme:

Bu rütbeyi almak için yeterli sayıda fırından ekmek henüz tüketemedim, bir çeşit kendi çapında eğlenen demek daha doğru , sitenin üstadları yanında benim el bağlayıp ayakta durmam gerek hala .)

dosya eklemişsiniz fakat Altın Üye olmadığım için maalesef ne olduğunu göremedim. Fakat problem olmaması lazım. Profilimdeki eski versiyon görünüyor. Şuanda Office 2013 türkçe ile çalışıyorum. Şimdi hemen düzelttim profildeki bilgiyi.

http://www.dosya.tc/server9/jb11q9/risk.jpg.html Hatayı gösteren resim

İsteğime gelince maalesef kendim çözüme ulaşamadım. Epey bir araştırdım fakat bulamadım :(Buradaki her sayfadaki kopyalama işlemlerini yeni dosyadaki aynı isimli sayfalara bir döngü yardımıyla yapamazmıyız acaba ?
Yardımcı olabilir misiniz ?

Öncelikle , formüllerle aram iyi değil, bozulma riskleri çok fazla olduğundan ben daha çok kapsamlı bir konuda işi yönetmeye yetecek kadar baştan sona giden tarzda userform altına kod yazarak kesin ve düzgün şekilde veriyi görme ve işlem yapmaya odaklı deneyimlere özen gösterdim.

Sizin dosyanıza dokunmadan görebildiğim kadarı ile bu kapsamlı bir iş dosyası ve sayfalar kopartılarak yeni bir dosyada amaçlar doğrultusunda userform üzerine ( siz de tercih ederseniz ) zamana yayılarak alınabilir ve adım adım kodlar yazılabilir, bu şekilde formüllerden daha da esnek olanaklar yaşatabilir.

Ancak kapsamlı konu olacağı ve şu an gün içindeki asli işlerim arasında burada gerçekleştirmeye çalıştığım bir Osym 2017 listesini düzenleme çabam var , sitenin anasayfasında şu sıralar listede görebilirsiniz . Eğer hızlanır ve biterse, bir çok evladımızın okul seçimine " belki " yardımcı olur ümidi ile böyle bir kürek çekiyorum akan derede , sonuçlanacağından da emin olmasam da şu an elimde nur harcadığım böyle bir dosya var.

http://www.excel.web.tr/f14/osym-20...-yeniden-duzenlenmesi-t165419.html#post901555

Bu yüzden , dosyanıza hakkı olan önem ve çabukluğu veremeyebilirim. Ancak, en azından kapsamlı dosya notlarım arasına aldım fakat dediğim gibi çalıştırmıyorum, ve bu haliyle bir fikir ya da kod vermek mümkün ya da doğru olmaz .

Ancak dosyanızdaki problem bir sistem çakışması ise ve bu uyarıyı almayan ustalar varsa , dosya üzerinde yapacakları işlemlerle size yardımcı olacaktır

Son düzenleme:
Teşekkür ederim Cems üstadım,

Diğer tüm üstadlarım yardımcı olabilirler mi acaba ?

Buradaki her sayfadaki kopyalama işlemlerini yeni dosyadaki aynı isimli sayfalara bir döngü yardımıyla kopyalayamazmıyız acaba ?

Teşekkür ederim Cems üstadım,

Diğer tüm üstadlarım yardımcı olabilirler mi acaba ?

Buradaki her sayfadaki kopyalama işlemlerini yeni dosyadaki aynı isimli sayfalara bir döngü yardımıyla kopyalayamazmıyız acaba ?

Eğer sitede olan varsa zaten soruyu göreceklerdir ve zamanlarına göre sıradan yetiştikleri yere kadar ilgileniyorlar zaten ...

Excelde yapılamayacak bir şey şimdiye kadar görmedim, döngü zor bir konu değil ama kesinlik gerektirir.

Geri