• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Başlık,İsim ve Telefon Numaraları sabit...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan elowym
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Arkadaşlar merhaba,

Ekteki tabloda 12 sürücümün isimleri ve telefon numaralı mevcut.Sizden ricam tabloda isim ve telefon bölümü sabit kalacak şekilde formülleyebilirmisiniz ?

Örn:ayın 30 na ilerlediğimde isim bölümünü göremiyorum.Acil olarak yardımlarınızı rica ederim.

Son düzenleme:
Ek yok maalesef.

Üstteki maile eki koymayı unutmuşum tekrar nasıl koyabilirim ?

Mesaj yazdığınız yerde Gelişmiş moda dön düğmesi var. Ona basın. açılan pencerede aşağıda dosya ekle veya sil düğmesine basın. Açılan pencerede gözata basarak dosyanızı bulun ve seçin, upload düğmesine basarak yükleyin. Yalnız çok büyük boyutlu dosyalar yüklenemediğinden eğer dosya boyutunuz büyükse önce küçültün sonra yükleyin.

Arkadaşlar merhaba,

Ekteki tabloda 12 sürücümün isimleri ve telefon numaralı mevcut.Sizden ricam tabloda isim ve telefon bölümü sabit kalacak şekilde formülleyebilirmisiniz ?

Örn:ayın 30 na ilerlediğimde isim bölümünü göremiyorum.Acil olarak yardımlarınızı rica ederim.

Ekli dosyalar

Bunun için formüle gerek yok. Sayfanın en başına gelin, yani A1 hücresi sol üst köşede olsun. Daha sonra D2 hücresini seçin ve görünüm menüsünden bölmeleri donduru seçin. Böylece A, B ve C sütıunlarıyla 1. satır sürekli olarak ekranda sabit kalacaktır:

Bölmeleri Dondurma

Bunun için formüle gerek yok. Sayfanın en başına gelin, yani A1 hücresi sol üst köşede olsun. Daha sonra D2 hücresini seçin ve görünüm menüsünden bölmeleri donduru seçin. Böylece A, B ve C sütıunlarıyla 1. satır sürekli olarak ekranda sabit kalacaktır:

Bölmeleri Dondurma

Yusuf Bey,

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.İşe yaradı fakat ben sadece ekte belirtmiş olduğum gibi sabit kalmasını istiyorum.Biraz öncekı uygulamada G hücresine kadar seçilmişti.

Ekli dosyalar

İstediğiniz sağa doğru gittikçe en baş sütunlardaki şirket hattı, özel hattı ve ad soyadının görünmesi değil mi? eğer öyleyse benim yöntemimi uygulamalısınız. Başka türlüyse lütfen daha açık anlatın.

Hata benim derdimi anlatamıyorum ki :)

Olsun yine de çok teşekkür ederim,çok sağolun...

İstediğiniz sağa doğru gittikçe en baş sütunlardaki şirket hattı, özel hattı ve ad soyadının görünmesi değil mi? eğer öyleyse benim yöntemimi uygulamalısınız. Başka türlüyse lütfen daha açık anlatın.

Yusuf bey,

Aslında sizin dediğiniz gibi galiba ama ben beceremedim.Mesala aşağıya sıralı 13 sürücüm var.A B C sütunları sabit kalacak.Az önce yaptım fakat G hücresine kadar seçildi.Neden öyle oldu onuda anlayamadım :)

Üzgünüm çok acemi birine denk geldin ama,eğer olmazssa diğer türlü devam edicem.

Tekrar anlatıyorum:

Sayfayı eski haline getirin yani dosyayı ilk gönderdiğiniz haline getirin

A1 hücresini seçin yani sol üst köşede A1 hücresi olsun

D2 hücresini seçin

önceki mesajımda verdiğim linkte olduğu gibi görünüm menüsünden bölmeleri dondur'u seçin

böylece D2 hücresinin üstündeki ve solundaki hücreler sürekli olarak ekranda sabit kalacaktır (onun için d2'yi seçtik zaten)

İlk önce A1'i seçmemizin nedeni de A1 hücresinin sürekli görünmesini istediğimizdendi.

Bölmeleri Dondurma

Yusuf bey,

Şimdi istediğim gibi oldu.Mailinizi dikkatli okumamışım,kusurumu bağışlayın.Şimdi istediğim gibi oldu.Çok teşekkür ederim.

Başka sefere tekrar başınıza bela olmak üzere şimdilik müsadenizi istiyorum.

Saygılarımla

Tekrar anlatıyorum:

Sayfayı eski haline getirin yani dosyayı ilk gönderdiğiniz haline getirin

A1 hücresini seçin yani sol üst köşede A1 hücresi olsun

D2 hücresini seçin

önceki mesajımda verdiğim linkte olduğu gibi görünüm menüsünden bölmeleri dondur'u seçin

böylece D2 hücresinin üstündeki ve solundaki hücreler sürekli olarak ekranda sabit kalacaktır (onun için d2'yi seçtik zaten)

İlk önce A1'i seçmemizin nedeni de A1 hücresinin sürekli görünmesini istediğimizdendi.

Yusuf bey,

Hakkınızı helal edin,çok uğraştırdım sizi ama sonunda becerdim işi :)

Eyvallah.

Dosya örneği ektedir.

Ekli dosyalar

Geri