• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Başka sayfaya veri aktarma makro yardımı ile

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Merhabalar

Geçen gün bu dosyayı yapmaya çalıştım ve bu siteden yardım aldım. Fakat dosya istediğim gibi çalışmadı. Tekrardan derdimi anlatmak sizden yardım etmek için mesaj atmaya karar verdim.

Ekteki teklif oluşturma dosyasında kendi yapmaya çalıtığım makrolarla çalışan bir düzenek var. Mesela her yeni teklif oluşturmak için yeni sayfa açıyorum ve sayfanın ismini daha sonra değiştiriyorum. Böylece kimlere teklif verdiğimi ve teklifleri aşağıda sayfalar halinde arşivlliyorum. Yeni sayfa oluşturma, teklifi euro ya dönme ve teklifi pdf e çevirmek için basit makrolar kaydettim.

Benim için en önemli konu bu her yeni teklifin bilgilerini yine başka sayfa olan TEKLİFLER LİSTESİ bölümüne aktararak liste tutmak. Fakat her yeni sayfa açtığımda bu makro çalışmalı. Önceki yardımlarınız sonucu yapılmış olan makroda TEKLİF sayfasını hep baz alarak ordaki verileri listeye aktarıyor. Benim istediğim TEKLİF sayfasını hep yedek olarak tutmak ve yeni teklif oluştururken TEKLİF(2) sayfasında teklifimi hazırlamak ve mümkünse eğer sayfanın ismini kendi arşiv koduma göre düzenledikten sonra verileri TEKLİFLER LİSTESİ ne aktarmak. Eğer mümkün olmaz ise sadece TEKLİF(2) sayfasındaki verileri aktarsa da olur.

Son olarak tarih kısmını ben =TODAY() olarak yaptım ve yeni açtığım sayfada (Hiçbir zaman TEKLİF dosyasında işlem yapmıyorum bu dosya hep yedek kalıyor) pdf e çevirirdikten sonra teklifi TEKLİFLER LİSTESİN e aktar dediğimde ilk denemede düzgün aktarmıyor idi.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Geri