• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Başka sayfaya kayıt düzelt

BAZGİRET

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
TÜRKÇE. 2010
Arkadaşlar merhaba
Aşağıdaki kodu kayıt değiştirmek için aktif sayfaya değil başka bir sayfaya örneğn sayfa2 veya "veri" sayfası "a" sütununa aktaracak şekilde kaydetmesi için nasıl uyarlamalıyız. bu kod aktif sayfaya kayıt yaptırıyor o da veriyi istediğim yere göndermeme engel oluyor. Çok uğraştım ama hata veriyor. yardımcı olursanız sevinirim.
Cells(ActiveCell.Row, "A") = TextBox1.Text

Merhaba,

Cells ifadesinden önce göndermeniz gereken sayfa adını yazmanız yeterli olacaktır. Ayrıca aktarılacak hücre adresini de değiştirmeniz gerekiyor.

Kod:
Satir = Sheets("Veri").Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row + 1
Sheets("Veri").Cells(Satir, "A") = TextBox1.Text

Satir isimli değişkene Veri isimli sayfanızın A sütunundaki boş satır numarasını atarsanız kod sağlıklı çalışacaktır.

merhaba,

cells ifadesinden önce göndermeniz gereken sayfa adını yazmanız yeterli olacaktır. Ayrıca aktarılacak hücre adresini de değiştirmeniz gerekiyor.

Kod:
satir = sheets("veri").cells(rows.count, "a").end(3).row + 1
sheets("veri").cells(satir, "a") = textbox1.text

satir isimli değişkene veri isimli sayfanızın a sütunundaki boş satır numarasını atarsanız kod sağlıklı çalışacaktır.

korhan hocam yardımınız için çok teşekkür ederim. Kod çalıştı ancak veriyi düzeltmek yerine boş satıra yeni veri olarak en alt satıra kaydetti bunu nası düzeltebiliriz. VERİLER ALFABETİK OLARAK SIRALANIYOR.

Merhaba,

Kayıdı düzeltmek için ilk önce bulunduğu satırı tespit etmeniz gerekir. Dosya yapınızı bilmiyorum. Bu sebeple afaki bir cevap vermek istemiyorum. Örnek dosya eklerseniz kod konusunda yardımcı olabilirim.

Geri