• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Başka sayfaya gönderirken biçimlendirme temizleniyor.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Merhaba arkadaşlar. Bir arkadaşımın excelde yaptığı soru bankası programını kullanıyorum. Programda bulunan havuza soruları yazarak geniş bir soru bankası oluşturdum. Sınav zamanı geldiğinde sormak istediğim soruları seçerek çıktı sayfasına gönderiyorum. Seçtiğim soruların cevaplarını ayırt edebilmek için renkli veya kalın olarak yazıyorum. Bu nokta da önemli bir sorun yaşıyorum. Seçerek gönderdiğim soruların cevaplarına ait biçimlendirmeler temizleniyor. Dolayısıyla cevabı bakarak ayırt etmek mümkün olmuyor. Bu da çok zaman kaybına neden oluyor. Yaptığım biçimlendirmelerin temizlenmeden çıktı sayfasına gitmesi beni çok rahatlatacak. Bu sorun çözülebilecek bir sorun mu? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba

Ekdeki dosyayı inceleyiniz. Olmadığını düşündüğünüz birşey varsa haber verirsiniz tekrar bakarım.

iyi çalışmaşlar

Ekli dosyalar

hata verdi.

RONIN kardeş ilgin için çok teşekkürler. Gündüz hata vermişti ama akşam üzerinde biraz çalışınca düzeldi. Gerçekten çok güzel oldu. İşimi nasıl kolaylaştırdınız bilemezsiniz. Çok teşekkürler, ellerinize sağlık. (Verdiği hatayı aşağıya ekledim)

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    84.5 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:
Merhaba

İşinizi gördüğüne sevindim. Hatanın sebebini anlayamadım ama tekrarlarsa haber verirsiniz. Aslında sizin kaydınızdan farklı olarak sadece "pastespecial" yerine "paste" yaptım. Diğer yerler aynı aslında.

kolay gelsin

havuz sayfasının kod bölümüne
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Dim iOffset As Integer
On Error GoTo err_handler
Application.EnableEvents = False
If Not Application.Intersect(Target, Columns("B:B")) Is Nothing Then
If Target.Column = 2 Then
iOffset = 0 + 1
Else
iOffset = 0 + 1
End If
If IsEmpty(Target.Value) Then
With Target
.Font.Name = "Wingdings"
.Value = Chr(252)
End With
Target.Offset(0, iOffset).Select
Else
Target.Value = ""
Target.Offset(0, iOffset).Select
End If
End If
err_handler:
Application.EnableEvents = True
End Sub
yazarsanız b sutununda maus ile tıkladığınızdc chek eder, b sutununu seçmeniz halinde bütün chek işaretleri silinir.

Teşekkürler Tahsinanarat, söylediğinizi uyguladım. Farklı fikirleriniz olursa duymak isterim, teşekkürler.

İşaret sayısı

Sayın tahsinanarat, Havuz sayfasının B sütununda kaç adet chek işareti olduğunu sayan bir makro olabilir mi? Her işaretlemeyi yaptığımda sayıp ikiye bölerek sayfanın uygun bir yerinde gösterse iyi olur. Bu sayede kaç soru seçtiğimi anlık olarak görebilirim.

Geri