• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Başka sayfanın dolu satırlarıdan Form Hazırlamak

Katılım
11 Temmuz 2010
Mesajlar
35
Excel Vers. ve Dili
2007
Sitenizdeki konulardan ve formüllerden faydalanarak hazırladığım çalışma kitabında

Ürün Sıra Noları sayfasında bulunan ürünlerin sıra numaralarını Talep sayfasındaki ( G ) sütununa yazmak suretiyle düşey ara kullanarak talep belgesi hazırlıyorum.
Ancak bu şekilde kullanmak işin yoğunluğunda bayağı zor oluyor.
Bu işi kolaylaştırmak ve talep yapan birimlerin taleplerine düzen getirmek adına bu çalışma kitabını alt birimlere dağıtmayı düşünüyorum.

Ürün Sıra Noları sayfasında açmış olduğum (F) sütununa talep miktarı yazıldığında Sadece "Miktar" (F) sütunu dolu olan satırları Talep sayfasına aktarabilirmiyiz.

Eğer yapabilirsek Talep sayfasından (G) sütununundan sonrasını silip, yazdır butonunuda Ürün Sıra Noları sayfasına taşıyıp Talep sayfasındaki düşey ara formülünün yerine nasıl bir formül yazabiliriz.

veya alternatif olarak Makro ile bir form hazırlayabilirmiyiz
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
sayın iscinar;
sorunuzdan anladığım kadarıyla çözüm getirdim. umarım işinizi görür. kolay gelsin.
 

Ekli dosyalar

Talep yapan birimi açılır listeden seçmeli yapmışsınız. Ben her birim kendi adını yazmasını tercih etmiştim ama buda güzel olmuş
Hücre formülleri bozulmaması için talep sayfasını kilitleyip birimlere mail atacağım.
Birim listesi için başka sayfaya başvurması ve birim sayısını nasıl arttırabileceğim konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
Yaklaşık 90 tane talep birimim var.

Şimdiden Teşekkürler.
 
sayın iscinar;
birimi arttırmak için talep sayfasındaki c1 hücresinde iken veri-veri doğrulama tıklayınız. çıkan formdaki kaynak hücresindeki =$G$4:$G$15 değerini =$G$4:$G$105 yapınız. ürün sayfasındaki genişlik ise 501 satıra kadar tanım yapabilirsiniz.
 
İlginiz için tekrar teşekkür ediyorum.
 
Geri
Üst