• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

başka sayfada filtreleme

Excel Vers. ve Dili
ofis 2010
iyi günler; çalışma esnasında başka çalışma sayfasında isim sorgulaması yapmak istiyorum. kullanmak istediğim filtreme kodu olarak
Kod:
Private Sub TextBox2_Change()
On Error Resume Next
Sheets("hsp").Select
Selection.AutoFilter Field:=6, Criteria1:="*" & TextBox2.Value & "*"
son = Cells(Rows.Count, "a").End(3).Row 'son dolu hücre

End Sub
denedim ama filtreleme esnasında "hsp" çalışma sayfasını açıyor. bulunduğum çalışma sayfasında "hsp" çalışma sayfasının B sütunun nasıl filtreleme yapabilirim. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• filtreleme.xlsm
    filtreleme.xlsm
    35.8 KB · Görüntüleme: 10
  • resim.1.jpg
    resim.1.jpg
    159.3 KB · Görüntüleme: 14
  • resim.2.jpg
    resim.2.jpg
    102.2 KB · Görüntüleme: 14
Merhaba.
Sheets("hsp").Select satırını silin veya sol başına TEK TIRNAK işareti ekleyerek etkisiz hale getirin.
Selection.AutoFilter Field:=6, yerine Sheets("hsp").[A5:H5].AutoFilter Field:=7 yazın.
Koddaki Field:=6 kısmındaki 6 sayısı sütun numarasıdır, A, B, C, D, E, F, G, H,
Bu sayıyı 7 yaptığınızda TextBox2'deki metni G sütununda filtre kriteri olarak kullanmış olacaksınız.

Varsa, filtre sonucunda kalan satırlar için diğer sayfaya aktarma vs başka bir işlem var mıdır bilmiyorum.
Yukarıda elirttiklerimi yaparsanız islem_bnk sayfasındaki TextBox2'ye yazılan metine göre hsp sayfasında filtreleme gerçekleşir.
.

Son düzenleme:
Merhaba.
Sheets("hsp").Select satırını silin veya sol başına TEK TIRNAK işareti ekleyerek etkisiz hale getirin.
Selection.AutoFilter Field:=6, yerine Sheets("hsp").[A5:H5].AutoFilter Field:=7 yazın.
Koddaki Field:=6 kısmındaki 6 sayısı sütun numarasıdır, A, B, C, D, E, F, G, H,
Bu sayıyı 7 yaptığınızda TextBox2'deki metni G sütununda filtre kriteri olarak kullanmış olacaksınız.

Varsa, filtre sonucunda kalan satırlar için diğer sayfaya aktarma vs başka bir işlem var mıdır bilmiyorum.
Yukarıda elirttiklerimi yaparsanız islem_bnk sayfasındaki TextBox2'ye yazılan metine göre hsp sayfasında filtreleme gerçekleşir.
.
teşekkür ederim, yaptığınız işlem çalışyor, ama ben eksik sormuşum, " hsp " çalışma sayfasında yapılan filtrelemeyi " islem_bnk " çalışma sayfasının " F " sütununda görmek istiyordum. yani " hsp " çalışma sayfasında filtrelenen değeri çalıştığım sayfada görmek için ne yapabilirim acaba. Teşekkürler.

Yanlış düşünmüyorsam TextBox2_Change kodunu aşağıdakiyle değiştirdiğinizde istenilen sonuç elde edilir.

hsp sayfası B sütununa filtre uygulanır ve filter sonucunda kalan satırlar islem_bnk sayfası F sütununa aktarılır.
Rich (BB code):
On Error Resume Next
Range("F2:F" & Rows.Count).ClearContents
If TextBox2 = "" Then Exit Sub
Sheets("hsp").[A5:H5].AutoFilter Field:=2, Criteria1:="*" & TextBox2.Value & "*"
If Sheets("hsp").Cells(Rows.Count, "a").End(3).Row > 5 Then
    Sheets("hsp").Range("B6:B" & Sheets("hsp").Cells(Rows.Count, "a").End(3).Row).Copy [F2]
End If
Sheets("hsp").[A5:H5].AutoFilter Field:=2
End Sub

Yanlış düşünmüyorsam TextBox2_Change kodunu aşağıdakiyle değiştirdiğinizde istenilen sonuç elde edilir.

hsp sayfası B sütununa filtre uygulanır ve filter sonucunda kalan satırlar islem_bnk sayfası F sütununa aktarılır.
Rich (BB code):
On Error Resume Next
Range("F2:F" & Rows.Count).ClearContents
If TextBox2 = "" Then Exit Sub
Sheets("hsp").[A5:H5].AutoFilter Field:=2, Criteria1:="*" & TextBox2.Value & "*"
If Sheets("hsp").Cells(Rows.Count, "a").End(3).Row > 5 Then
    Sheets("hsp").Range("B6:B" & Sheets("hsp").Cells(Rows.Count, "a").End(3).Row).Copy [F2]
End If
Sheets("hsp").[A5:H5].AutoFilter Field:=2
End Sub
elineze sağlık, çok güzel ve çok kullanacağım bir işlem oldu. listview ' kadar epey yöndem denemey çalıştım, ama en güzeli bu oldu. teşekkürler, iyi çalışmalar.

Kolay gelsin.

Geri